Glassikon til ny dimensjon

Det tok Peter Svarrer tre år å utvikle og forme Cocoon-vasen, men utholdenheten og visjonen skulle vise seg å være verdt det hele.

Foto: Holmegaard.

Akkurat på dette tidspunktet har Peter Svarrers ikoniske Cocoon-vase 20-årsjubileum. Det organiske dråpedesignet er i dag en moderne glasskunstklassiker og en av hjørnesteinene i Holmegaards munnblåste sortiment – og nå markeres tjueårsjubileet til Cocoon med en spektakulært dekorert unik utgave.


Jubileumsvasen Cocoon blåses i glassverkstedet på Holmegaard Værk og tilfører med sine ekstravagante 45 cm og brede opalstriper i flamingo, lavendel og blått på den olivengrå basen en ny fargekuratert og nesten kaleidoskopisk dimensjon til det ikoniske glassets design.


Å hylle en designklassiker er på mange måter det ultimate paradokset: Hvordan retolker eller nytenker du den perfekte vaseproporsjonen og optimale glassrefleksjonen som Cocoon fant allerede i 2003? For Peter Svarrer, som har vært tilknyttet Holmegaard siden 1997 og over tid har skapt noen av merkets mest ikoniske glassdesign, ligger svaret i det ekstra laget og den iøynefallende visuelle effekten som dekorasjon kan tilføre et velkjent design.

Ekspressivt blikkfang
Ideen til Cocoon-vasen oppsto opprinnelig da Peter Svarrer så glassblåserne på Holmegaard Værk arbeide med det flytende glasset.

Foto: Holmegaard.

Her er dråpeformen formet helt av seg selv og inspirerte Svarrer til å forme sin karakteristiske blomsterdesign etter glassmassens autentiske uttrykk. I dag – tjue år senere – ligger den samme intuitive tilnærmingen bak Cocoon jubileumsutgaven, hvis brede striper i farget glass er et resultat av nitidige eksperimenter for å skape det riktige flytende samspillet mellom form, farge og rytme i glassets dekorasjon.


–Det var min idé at jubileumsvasen skulle ha en slags dekorasjon som man kunne se gjennom til baksiden av vasen, men som samtidig stoppet blikket. Det ble til tre striper i farget glass, som legges på før glassmassen blåses inn i treformen, og danner skygger på en gjennomsiktig grårøyk bunn med områder av opal» sier Peter Svarrer.


Jubileumsvasen Cocoon er munnblåst på Holmegaard Værk og er en del av Holmegaard Archieves: En nisjekolleksjon som hyller merkets tradisjonelle og fargerike håndverkshistorie med spesialproduksjon av utvalgte glassklassikere i en samtidssammenheng som en unik refleksjon over fortiden, nåtid og fremtid.

Relatert innhold

13.06.2024Designbase.no

Imponerende doble Red Dot-utmerkelser for Zone Denmark

13.06.2024Designbase.no

3daysofdesign lansert

12.06.2024Designbase.no

Ny ledergruppe i Rosendahl Design Group

11.06.2024Designbase.no

3daysofdesign på den franske ambassaden

06.06.2024Designbase.no

Designbedrifter setter Norge på kartet

04.06.2024Designbase.no

Et bærekraftig fokus på Ambiente

03.06.2024Formland

Sponseret

500+ kvm trendsone på Formland Høst: Maison Ikigai

03.06.2024Formland

Sponseret

Formland & Greenhouse har fokus på biologisk mangfold

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023