Slik ser fargene ut for AW 2024/25

WGSN og Coloro presenterte nylig sine nøkkelfarger for AW 2024/25. Fargene er skapt basert på de påvirkningene man forventer vil drive forbrukerne, inkludert fokus på velvære, kreativitet, miljø og teknologi.

Foto: Pia Finne og WSGN

WGSN, det globale trendbyrået for forbruker- og designtrender, og Coloro, som jobber med fremtiden for farger, har sammen skapt en palett for AW 2024/2025.

Forbrukerne sliter fortsatt med pågående økonomiske, politiske og miljømessige kriser, og derfor vil følelsen av usikkerhet om fremtiden fortsatt være en dominerende kraft. Dette betyr at den globale fargeprognosen er tilpasset de påvirkningene som vil drive forbrukerne inn i 2025, inkludert velvære, kreativitet, miljø og teknologi.

Nøkkelfargene for AW 2024/25 er Intense Rust, Midnight Plum, Sustained Grey, Cool Matcha og Apricot Crush.

Clare Smith, fargestrateg for WGSN, sa: "Våre nøkkelfarger for AW 24/25 gjenspeiler behovet for stabilitet, eskapisme og restaurering. Forbrukerne er følsomme og forsiktige med tanke på fremtiden, og det er behov for farger som støtter det. Derfor ser vi nyanser som signaliserer stabilitet og trygghet, komme frem i forgrunnen. I kontrast til de tidløse og jordnære nyansene ser vi også farger som knyttes til natur og velvære, og sammen bringer fargepaletten en følelse av ro og avslapning til sesongen. Til slutt ser vi også en tilbakevending av farger som lett kan bevege seg mellom fysiske og digitale verdener."

Smith legger til: "Disse allsidige nyansene har transpersonell appell, noe som gjenspeiler viktigheten av å velge farger ansvarlig, og vi forventer at de vil fortsette inn i 2024/25. Nyansene kan også fungere i perfekt harmoni med hverandre og skape en komplementær palett når de brukes sammen."

Sansan Chen, administrerende direktør for Coloro, det innovative fargesystemet som brukes i prognosen, legger til: "Vår misjon om å oppnå 'ansvarlige' farger er tydelig på tre måter. For det første forventer vi at nyansene vil ha langvarig appell og strekke seg over flere sesonger i 2024-25. For det andre sikrer Coloros system at farger kan organiseres etter nyanse, letthet og kroma, og at disse nyansene kan fungere i perfekt harmoni og være komplementære. For det tredje har nøkkelfargene gjennomgått Coloros helsekontroll for å bekrefte at hver enkelt farge kan oppnås med gode testresultater på flere underlag, inkludert polyester, bomull og nylon. Dette sikrer at bedrifter ikke kaster bort tid eller ressurser på farger som ikke er gjennomførbare."

Årets farge 2024: Apricot Crush - 02465-27

WGSN spådde først Apricot Crush som en nøkkelfarge for AW 23/24, noe som stemmer med fokus på en balansert livsstil som nærer kropp og sinn. Å heve den til Årets farge 2024 betyr at betydningen av oransje som en allsidig, tversesonglig nyanse er stor. Som en refleksjon av WGSNs engasjement i mål om lang levetid og bærekraft vil egenskapene til Apricot Crush appellere over mote, skjønnhet, interiør og forbrukerteknologi.

Den balanserende lyse nyanse er en aktiviserende vitaminfarge som gir en helhetlig tilnærming til helse og velvære. Fargen bygger på de naturlige vitamin- og antioksidantrike fordelene med aprikoser og appelsiner og leker med skjønnheten som finnes i naturen. I tider med så mye usikkerhet fortsetter Apricot Crush å ha betydning og fungerer som en farge full av håp og positivitet.

Intense Rust. Foto: Pia Finne og WSGN

Midnight Plum. Foto: Pia Finne og WSGN

Sustained Grey. Foto: Pia Finne og WSGN

Cool Matcha. Foto: Pia Finne og WSGN

Intense rust - 015-33-25

Intense Rust var en del av paletten for AW 23/24 og vender tilbake som en nøkkelfarge i paletten for AW 24/25. Den varme og rike nyansen av Intense Rust er en brun som ses gjennom sesongene, og som vekker følelser av stabilitet. Denne fargen balanserer luksus med en rå, jordnær kant og bringer minner om jord, full av varme og rolige teksturer. Den er inspirert av at forbrukerne i økende grad verdsetter bærekraft fremfor nyheter, gjenbrukskultur og produkter med langvarig appell. Fargen kommuniserer ekthet, stille luksus og fremmer en tilbakevending til klassisk design.

Midnight Plum - 151-22-09

Midnight Plum er en kraftfull mørk lilla som knytter temaer om romforskning og metavers. NASA's James Webb Telescope-bilder åpnet muligheten for å avdekke mysteriene om universets opprinnelse, så farger i rommet kunne fanges i vår fantasi. Denne fargen er tonet mørk, nær svart, og hyller mørket og skaper en følelse av mystikk samt gotiske og underjordiske følelser. Den stemmer overens med forbrukernes økende ønske om eskapisme.

Sustained grå - 035-73-04

Sustained Grey bekrefter den fortsatte betydningen av nøytrale farger og mer bærekraftige fargevalg, som hyller gjenvinnbarhet og en streben etter "akkurat nok." Denne fargen representerer det praktiske og pålitelige og er grunnleggende og "grounded" med en utilitaristisk kant. Det handler om balanse og å bremse ned med denne tidløse nyansen som kan brukes på tvers av sesonger og som har langvarig appell.

Cool Matcha - 055-85-20

Cool Matcha er en tonet pastell med en beroligende og rolig kvalitet. Ved å knytte sammen natur og teknologi fremheves viktigheten av utviklingen innenfor naturbaserte bio- og plantebaserte materialer, fargestoffer, pigmenter og energikilder. Da forbrukerne fortsetter å håndtere følelser av angst og stress, ser man på farger som kan bidra til å berolige sinnet og gi en følelse av hvile og refleksjon. Cool Matcha er en stille, pacificerende blek nyanse med en terapeutisk kvalitet, og er den perfekte kombinasjonen av en vegetabilsk grønn og en oppmerksom pastell.

WGSN x Coloro

WGSN x Coloro - Partnerskapet som gir spådommer om årets farge, forener WGSNs ekspertise innen trendprognoser med Coloro, et globalt fargesystem som tilbyr fysiske og digitale løsninger som sikrer nøyaktighet i farge. Hver sesong velger WGSN-eksperter nyanser til bedriftens prognoser direkte fra Coloros omfattende bibliotek med 3.500+ moderne farger. Helsekontroller utføres ved hjelp av Coloros gjennomførbarhetsdata for å sikre at de valgte fargene kan oppnås på forskjellige substrater og oppfyller akseptable fasthets- og testresultater. Forventning om oppnåelighet sikrer at avfall minimeres i produksjonsprosessen.

OM WGSN

WGSN jobber med forbruker-, livsstils- og produktdesigntrender og hjelper merker over hele verden med å lage riktige produkter til rett tid for morgendagens forbruker.

WGSNs forbruker- og designtrendprognoser driver produktdesign, noe som gjør det mulig for kundene å skape en bedre fremtid. Selskapets tjenester inkluderer forbrukerinnsikt, skjønnhet, forbrukerteknologi, mote, interiør, livsstil, mat- og drikkeprognoser, dataanalyse og ekspertrådgivning.

www.wgsn.com

Om Coloro

Coloro er fremtiden for farger. Et system støttet av en teknisk forsvarlig tilnærming som gir produktsektoren frihet til å lage og bruke farger. Coloro tilbyr fysiske og digitale produkter som bygger på et omfattende bibliotek med 3.500 moderne farger og ekspertrådgivning.

www.coloro.com

Relatert innhold

19.06.2024Designbase.no

Ny distribusjonsstrategi hos Microplane

18.06.2024Designbase.no

Øyer av velvære

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

22.05.2024Designbase.no

Kunnskapsdeling på Nordstil Forum

16.05.2024Designbase.no

Dropp utsagn som "CO2-nøytral"

07.05.2024Treyd AB

Sponseret

What's trending in fintech?

30.04.2024Designbase.no

Messe Frankfurt tilbyr gratis online arrangementer for alle

23.04.2024Designbase.no

Kunstig intelligens i detaljhandelen

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023