Le Creuset feirer 100 år
Tradisjon møter innovasjon, og for Le Creuset begynte det for 100 år siden
Le Creuset fyller 100 år i år. Foto: Le Creuset
Le Creuset ble grunnlagt i Fresnoy-le-Grand i Frankrike av de belgiske industrimennene Armand Desaegher, en støpespesialist, og Octave Aubecq, en emaljeekspert, og har vært en pioner innen fargerikt kokekar siden 1925.
I et århundre har det emaljerte støpejernet blitt produsert på det opprinnelige støperiet, hvor hver del går gjennom hendene til flere håndverkere, noe som sikrer håndverket. Produktdesignet fokuserer på kombinasjonen av skjønnhet, holdbarhet og gode matlagingsresultater, og eleganse blandes med modernitet i det brede fargespekteret i kokekar.
Hvert eneste produkt går gjennom flere hender på fabrikken i Frankrike. Foto: Le Creuset
«Da jeg første gang så de emaljerte støpejernsgrytene som produseres i støperiet vårt i Fresnoy-le-Grand, ble jeg betatt av skjønnheten og håndverket bak dem. I det øyeblikket så jeg ikke bare kokekar, men det ubegrensede potensialet til et selskap som er dedikert til å lage arvestykker av høy kvalitet som vil pryde kjøkken over hele verden i generasjoner fremover», sier Paul van Zuydam, eier og styreleder.
Med røtter i fransk håndverk kombinerer Le Creuset kunst og vitenskap for å skape produkter som flytter grensene for kulinarisk fortreffelighet fra ovn til bord. Gjennom kontinuerlig forskning og utvikling utvikles nye farger, etiketter og preginger ved hjelp av avanserte produksjonsmetoder.
Dermed er emaljerte støpejerns kokekar tilgjengelig i over 60 farger, og i nesten 100 farger i steintøy.