Juletrenden 2023: Bærekraftig eleganse og nyskapende design

Julen er ikke bare en sesong. Det er en følelse av glede, samhørighet og skjønnhet. I 2023 tar juletrenden et stort skritt mot en mer bærekraftig og innovativ tid med tre bemerkelsesverdige trender: unknown beauty_strange + gracious, calming nature_careful + pleasant, lasting ideas_passionate + evocative.

Foto: Pia Finne

De tre juletrendene som ble presentert på ChristmasworldTrends 23+, signaliserer en dyp forståelse for styrken i tradisjonene kombinert med en lyst til å utforske det nye og overraskende.

unknown beauty_strange + gracious: Det uventede og forbløffende. Her handler det om å tenke utenfor boksen og omfavne det uventede. Dekorasjoner og former tar en overraskende vending, og resultatet er en visuell fest for alle sansene. Mønstre som reagerer på lysets spill og omgivelsenes refleksjoner, skaper forbløffende visuelle effekter. Overflatene glitrer og skinner med metalliske og perlemorsaktige nyanser, og fargene spenner fra livlige azurblå og magenta til myke himmelblå og sitronfarger.

Det mest spennende er fusjonen av tradisjonelt håndverk med digitale innovasjoner. 3D-utskrift og keramikk samarbeider og skaper en unik fusjon av kunst og teknologi. Og vakre designet 3D-utskrift av lysestaker er et eksempel på det.

Resultatet er en estetikk som omfavner det tidløse, men med et moderne preg.

calming nature_careful + pleasant. Foto: Pia Finne

calming nature_careful + pleasant: Naturens rolige vitalitet

Den andre trenden, calming nature_careful + pleasant, omfavner naturen i all sin prakt. Livssykluser og forgjengelighet er i sentrum, og designene gjenspeiler det med organiske mønstre og teksturer. Inspirasjonen strekker seg fra stein og mineraler til planteformer og geologiske mønstre. Trenden byr på en naturlig palett av farger, som spenner fra kjølige nyanser som fjellsjø og lav til varme toner som mose og treaktig rosé.

En bemerkelsesverdig del av denne trenden er fokus på bærekraftighet. Materialer som naturlig stein og grovt papir brukes til å skape minimalistiske, men meningsfulle dekorasjoner. Denne trenden minner oss om naturens skjønnhet og vårt ansvar for å beskytte den.

calming nature_careful + pleasant Tydelig designuttrykk. Den tredje juletrenden, lasting ideas_passionate + evocative, er et manifest for klarhet og designkarakter. Geometriske former og konkrete design står i fokus og sender et sterkt visuelt budskap. Håndverk, industrielle teknikker og designarv forenes her for å skape unike dekorasjoner med en sterk visuell identitet.

Marmorering, trestrukturer og geometriske mønstre preger overflatene og skaper en levende estetikk. Fargene spenner fra kjølige nyanser av bensin og blått til varme fargeeksplosjoner av oransje-rødt og lilla.

Tradisjon og nyskapning

Juletrenden 2023 presenterer en herlig blanding av tradisjon og nyskapning. Den knytter det tidløse skjønnhetskonseptet til moderne teknologi og bærekraftige verdier. De tre trendene - unknown beauty_strange + gracious, calming nature_careful + pleasant, lasting ideas_passionate + evocative - er ikke bare dekorative temaer; de uttrykker en estetisk bevissthet og en forpliktelse til å feire julen med både skjønnhet og ansvar.

lasting ideas_passionate + evocative. Foto: Pia Finne

unknown beauty_strange + gracious. Foto: Pia Finne

Mer fra...

01.12.2023Designbase.no

Festlige gaveideer

30.11.2023Designbase.no

Skandinaviske skjønnheter

29.11.2023Designbase.no

Designselskaper går sammen om et møbel med harmonisk fusjon

29.11.2023Designbase.no

Oslo Design Fair lanserer en ny salgs- og markedsføringskanal

28.11.2023Designbase.no

En ny generasjon av glass

28.11.2023Designbase.no

Stockholmsmässan skal selges

28.11.2023Designbase.no

Slik ser fargene ut for AW 2024/25

27.11.2023Designbase.no

La det være lys

Events

Se alt

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023