Jotun Lady lanserer farger for 2023

Fargene som forteller hjemmets historie

Fargene vi omgir oss med betyr mer enn noensinne – både når det gjelder hva de forteller om oss, og hvordan de beriker stemningen i hjemmet. Mange tar nå et steg tilbake og reflekterer over hva som virkelig betyr noe, og hvordan vi kan påvirke omgivelsene våre i en positiv retning.

LADY’s nye globale fargekart for 2023, «STORIES – Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre. De 21 fargene som presenteres er tidløse, ikke definert av trender, men valgt for sin positivitet, ærlighet og allsidighet. På sin helt unike måte kan de bringe elementer av glede inn i hjemmet.

–Farger har en iboende kraft til å uttrykke verdiene våre og skape gode rammer for våre liv. For mange er tiden inne for refleksjon – vi gjør oss tanker om hva vi verdsetter mest. Farger kan være en brilliant måte å uttrykke disse verdiene på, og samtidig påminne oss om dem i hverdagen. Forklarer Lisbeth Larsen, Global Colour Manager i Jotun

Ni nye nyanser
Blant de 21 vakre LADY-fargene er 9 av dem helt nye. Fargenyhetene er som alltid et resultat av det nære samarbeidet mellom Lisbeth Larsen, hennes globale farge-team og det fargetekniske laboratoriet hos Jotun. Gled deg over et bredt spekter av nye farger, som inkluderer moderne varmende nøytrale toner, svale grønne nyanser, klassiske blåtoner og vakre, kraftfulle rødtoner.

De nye fargene lanseres sammen med utvalgte farger fra arkivet – i tre perfekt balanserte fargepaletter. Palettene gjør det enkelt å velge gode fargekombinasjoner som formidler en stilsikker stemning. Fargene i hver palett beriker hverandre, på samme måte som de vil berike hjemmet. Palettene gir rom for å skape et ensartet og kontrastrikt interiør.

Larsen og hennes team følger nøye med på hvilke stemninger, tankesett og holdninger som preger mennesker, byer og samfunn verden over. De tre nye fargepalettene gjenspeiler tre aktuelle livsstiltendenser; enkelhetens ro, naturens komfort og moderne nostalgi.

–Den siste tiden har hjemmets rolle, og hva vi forventer av det, endret seg. Fra å være stedet vi vendte tilbake til for å samle nye krefter, har hjemmet blitt et sted for arbeid, lek, hvile og samhold. Vårt nye globale fargekart gjenspeiler på dette ved å oppfordre alle til å la hjemmet uttrykke det som betyr mest for dem. Til å velge de fargene som inspirerer, uansett gjøremål. Til å ta et steg tilbake og følge hjertet. Forklarer Lisbeth Larsen.

De tre fargepalettene er:
SERENE PRESENCE
Myke, rolige farger, dempede pasteller og helbredende grønntoner.
Denne paletten har et tydelig fokus på minimalisme og enkelhet, og er designet for en ren og distraksjonsfri livsstil. Fargene er myke, milde og meditative og skaper en avslappende atmosfære som hjelper deg fokusere og holde konsentrasjonen. Oransje toner vil på sin unike måte vekke oss til sosialt samvær og kreative stunder.

–Hjemmet skal være et sted hvor batteriene lades. Et sted hvor man finner hvile og tiden kan stå stille. Farger har stor betydning i de sanselige omgivelsene som et rom utgjør – de setter stemningen og bringer oss glede, sier Larsen.

SERENE PRESENCE .


NATURALLY GROUNDED
Varme jordfarger, dempet grønn og myke gule og oransje toner.
Fargene i denne paletten hyller det jordnære livet. Referansene til naturen fremhever den rustikke livsstilen, håndverk og feiringen av skjønnheten i det uperfekte. Naturinspirerte farger er ideelle når du ønsker å gi interiøret et anstrøk av landlig estetikk – eller bringe et rustikt preg inn i hjertet av byen.

–Naturen har en beroligende virkning, fastslår Larsen. –Selv i den travleste byen kan vi fortsatt skape rom som frembringer naturens ro, og det rustikke livets forfriskende enkelhet.

NATURALLY GROUNDED.


CURATED LIVING
Sofistikerte rødfarger, dempede nøytrale toner og blå aksenter.
En balansert kombinasjon av nostalgiske nyanser og tidsriktige farger gjør denne paletten til det perfekte utgangspunktet for et unikt, kunstnerisk interiør. Den stilsikre kombinasjonen av tradisjon og moderne design, bidrar virkelig til å fremheve et personlig og kreativt uttrykk.

–Vårt mål med denne paletten var å løfte frem nostalgiens komfort, uten å stå fast i fortiden. Ved å kombinere antikke innslag med moderne sensibilitet, har vi skapt en kunstnerisk og sofistikert familie av farger, avslutter Larsen.

CURATED LIVING.

Foto: LADY Jotun A/S. Styling: Kråkvik & D'Orazio. Fotograf: Line Klein.

Relatert innhold

12.04.2024Designbase.no

Spoga+gafa 2024: Rekordmange utstillere på årets messe

11.04.2024Designbase.no

Nytt produkt skal kunne erstatte skinn i tekstilproduksjon

10.04.2024Designbase.no

Fokus på bærekraft

09.04.2024Designbase.no

Cosmos inspirerer trenden

09.04.2024Designbase.no

Arkitektonisk trekk

08.04.2024Designbase.no

Vinnerne av gia Awards 2024 er funnet

03.04.2024Designbase.no

Fortsatt vekst og optimisme hos New Works – store investeringer på vei

03.04.2024Designbase.no

Suksess i Chicago

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023