IKEA uniformer gjenbrukes i en ny tekstilkolleksjon

IKEA introduserer VÄXELBRUK, en kolleksjon med bl.a. plagg, putetrekk og gardiner laget delvis av resirkulerte ansattuniformer. Kolleksjonen er utviklet gjennom et prosjekt der møbelbedriften har undersøkt hvordan det er mulig å gi brukte klær og tekstiler nytt liv.

Foto: IKEA

Fra 2020 til 2022 introduserte IKEA nye uniformer for ansatte i alle varehusene til det verdensomspennende møbelselskapet. I den forbindelse samlet IKEA inn flere hundre tonn av de gamle uniformene fra varehus i Europa. Det ble starten på et helt nytt prosjekt, som hadde som mål å forvandle brukte ansattuniformer til råstoff som kan gjenbrukes i nye produkter.

Resultatet er VÄXELBRUK - en samling tekstilprodukter til hjemmet laget delvis av resirkulerte IKEA-uniformer.

– Det er fantastisk å se potensialet i materialer som tidligere kunne vært ansett som avfall. Jeg håper at det gir stolthet for de ansatte å se hvordan uniformene våre har kommet tilbake til lagrene på en helt ny måte, sier Monica Keaney, Sustainability Manager i IKEA Danmark. Hun fortsetter:

«Med dette prosjektet har vi utfordret måten vi produserer på i dag og utviklet en helt ny måte å jobbe med resirkulering på. Det er en viktig læringsprosess for hvordan vi kan sirkulere ressurser i verdikjeden vår fremover.»

Nytt hjemmeinteriør på gamle trøyer

VÄXELBRUK-kolleksjonen består av 16 dekorative og funksjonelle tekstilprodukter, inkludert gardiner, putetrekk, plagg og vesker, alle laget delvis av resirkulerte fibre fra gamle IKEA-uniformer.

For å oppnå ønskede fargekombinasjoner og kvalitetsstandarder kombineres de resirkulerte tekstilfibrene med andre materialer, hvorav de fleste også er fra resirkulerte kilder, som resirkulert polyester fra PET-flasker og andre tekstilrester.

VÄXELBRUK-kolleksjonen er tilgjengelig i IKEA-varehusene fra februar 2024.

- EHS

Relatert innhold

22.04.2024Designbase.no

Keramisk popkultur

18.04.2024Designbase.no

Rosendahl Design Group oppnår B Corp-sertifisering

08.04.2024Global Design Partner

Sponseret

Fra resirkulert plast til slitesterke og multifunksjonelle produkter

05.04.2024Designbase.no

BoConcept får en internasjonal toppprofil

04.04.2024Witt A/S

Sponseret

iRobot introduserer ny prisvennlig 2-i-1 basisrobot: Roomba Combo Essential

26.03.2024Designbase.no

Iittala avduker ny logo og font

25.03.2024Designbase.no

Se opp for den franske antiavfallsloven

22.03.2024Designbase.no

EuroCIS 2024 ble avsluttet

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023