Flott å kunne samles på Formland igjen

Formland Spring er nesten tilbake på samme nivå som før korona-pandemien. Det er klart etter at interiør- og designbransjen var samlet i MCH Messecenter Herning for å presentere produktnyheter, handle, få inspirasjon og møte nettverket.

Fra Formlands trendområde Curvy Reflections..

9.572 besøkende fra 27 land lot seg tiltrekke av design- og interiørbransjens nyeste trender og tendenser som ble brettet ut på Formland Spring 2022 i MCH Messecenter Herning. 325 utstillere innen alt fra boligtilbehør til blomsterdekorasjoner, viste frem sine ferske varer, så vel som både talks og trendmiljøer ble innflytelsesrike brikker for fagfolkene.
«Det som oppsummerer den nylig avsluttede Formland Spring, er atmosfæren. Det var positivt og konstruktivt, og alle – besøkende som utstillere var glade for å møtes, nettverke og handle igjen. Vi hadde nesten like mange besøkende som på en vanlig vårmesse. 8-10 pst. av dem var internasjonale kjøpere fra 27 land mot de vanlige 35. Vi synes dette er ganske sterkt, så vi er fornøyde, sier Formlands prosjektleder Flemming Andersen.

Det han er veldig fornøyd med er at Formland Furniture, som hadde sin debut på den nettopp avsluttede messen, ble en suksess.


«Utstillere og besøkende melder tilbake at de fikk synergien ut av det de ønsket, og bestillinger ble skrevet. Det er en vanskelig tid å starte et nytt prosjekt, så med suksessen denne gangen falt det en stein fra hjertet mitt, sier Flemming Andersen med et smil.
Marianne Jensen, styreleder i bransjeforeningen Faga og eier av Eurotex, som har vært med på Formlands utstillerliste nesten fra starten, er også fornøyd med messeforløpet.
«Formland kunne feire 75-årsjubileum i år, og det var veldig hyggelig å kunne gjøre det med en åpen messe, og kunder på standen. Men det har også vært en litt merkelig messe; for å feire at det er 75. gang det holdes messe i Herning, men at det skjer med koronaen i bakhodet og fortsatt med avstand mellom mennesker”.
– Men selv om vi ikke er helt på toppfart nå på andre året, var det gledelig å møte kundene våre, og man følte at de var glade for å komme ut for å bli inspirert, sier Marianne, som opplyser at det er fortsatt en del kjøpere som ikke våger seg på messen.
«De som har gjort det bra under koronaen kjøper for fullt, men det er fortsatt noen som tar den mer forsiktige kursen, som kanskje er redde for koronautsiktene eller som har litt for store varelager. Vi kunne ønsket oss litt flere besøkende, til gjengjeld var de som kom glade og de la inn gode bestillinger. Søndagen var litt annerledes enn den pleide å være. Her manglet vi litt av den gode energien.”


Curvy Reflections
Formlands trendområde, laget av Studie Flyhelsted, hadde denne gangen fått tittelen Curvy Reflections.
«Curvy Reflections er et utstillingsrom med en kontrasterende og elektrisk ramme av materialene
stål, glass og speil. Denne skjelvende og energiske stemningen oppveies av de myke, runde
og organiske former», sier Sofie Helsted og Mille Fly, som videre sier:
«Kontrastene er store og mulighetene mange i tiden vi lever i. Det er ingenting som er rett eller galt – det må i så fall være oss selv. Vi må akseptere hverandre som mennesker – uavhengig av kjønn. Vi må stå ved hvem vi er og ikke dømme hverandre etter hvordan vi ser ut."
De buede organiske formene og linjene preger utformingen av både møbler og tilbehør.
Et formspråk med sterke referanser til kropp og natur, hvor de feminine former og unike linjer råder. Det myke, runde og omfavnende uttrykket skaper trygghet og ro.
På trendområdet var det skapt et taktilt uttrykk, et som fyller hjemmet med bølgende gardiner, vatterte og vatterte sengetepper og møbeltrekk i bouclé. Flere materialer og strukturer møtes. Kreativiteten får god plass, den har gitt mot til mer individualisme, og der materialer og strukturer møtes er det plass til mønster og farger.
Det var fokus på de dempede nøytrale beige og varme tonene, men de fikk et fint motspill av de sarte pastellene og de sterkere tonene. Vi tør å tilføre hjemmet mer optimisme, og vi gir omgivelsene våre karakter – med farger på vegger og møbler.
Og ser man generelt på messen, så ble grønntonene krydret med oransje nyanser tydelig hele veien.
I motsetning til det myke og runde, sees harde materialer; krom, stål og speil som hører hjemme i den innovative forskningsverdenen. Et uttrykk for det sterile, praktiske og rene med materialer som utstråler utvikling, oppfinnsomhet og nye løsninger.
«Vi ser etter et mer rent og ærlig liv både i forhold til hjemmet vårt og livsstilen vår. Vi når
både fremover - mot utvikling og fremgang - og bakover - mot en mer helhetlig livsform i pakt
med omgivelsene våre. Vi må finne opp oss selv på nytt og finne nye spennende muligheter i de nye begrensningene, sier Mille og Sofie.
Trendkaféen i hall H var blitt innredet av Anette Echmann / Eckmann Studio under overskriften "PURE DANSK CAFÈ". Utgangspunktet var råvarene fra den unge danske kommende bedriften PURE DANSK, som gjør det lettere å få danske linser, erter og bønner på tallerkenen, dyrket lokalt og økologisk på danske jorder. En hyllest til den nye diettpyramiden.

Nytt møbelområde
Blant nyhetene på årets Vårmesse var Formland Furniture, som inneholdt en hel sal dedikert til møbler. På utstillerlisten sto blant annet den danske møbelprodusenten Top-Line som representerer Quadrant, Canett Furniture og ABC Reoler, som har hatt en «fantastisk premiere» på Formland.
– Det har vært en veldig spesiell intensitet på messen. Mange kunder har vært innom og vi har gjort noen gode avtaler – det beste med å være her har vært salget. I Top-Line har vi valgt å gå for fullt, og vi gjør det igjen neste år, hvor jeg håper vi kan fylle ikke bare én, men to saler. Det er ingen tvil om at det har vært riktig å bringe møbelbransjen sammen side om side med interiør- og designbransjen på Formland, sier Thomas Krogh Brink fra Top-Line.

Formland til august
Etter den nylig avsluttede messen ser Flemming Andersen med selvtillit frem til høstmessen. "Vi har lagt en sterk grobunn for høsten, og vi ser frem til et normalt kurs og en enda bedre mulighet til å møtes fysisk i et oppsett hvor det handler mer om næringsliv enn om koronarestriksjoner."
Han lover at det for høstens Formland blir nytenkning, akkurat hva som skal skje vil han imidlertid ikke løfte sløret for ennå.
–Men som vanlig vil Formland Autumn ha en stor spiseplass, og konseptet blir det samme kjente, sier Flemming og avslutter med å slå fast at han er riktig godt fornøyd med forløpet til Formland Spring.
«Vi jobber i en bransje der man veldig trenger å føle og se hverandre. Det hadde 9500 besøkende og våre utstillere muligheten. Så vi er glade."
Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, er også fornøyd.
«Høstens gode takter for messemediet ble ytterligere forsterket, og de mange synlige smilene og den positive stemningen på messen betyr mye for oss alle i MCH – både nå og i arbeidet med de kommende messene», sier han. Formland har for 75. gang vært rammen om det personlige møtet mellom utstillere og de besøkendes butikker», fastslår han og avslutter med å si: «Tusen hjertelig takk for støtten fra utstillerne og til alle som har bidratt til den unike messestemningen på Formland».


Interiør- og designbransjen samles igjen i MCH Messecenter Herning 18.-21. august 2022, hvor Formland Autumn finner sted.

Av Pia Finne, oversatt av Gunnhild Bjørnsti foto: Tony Brøchner og Pia Finne

Relatert innhold

16.07.2024Designbase.no

Ekspert: Få kontroll over IT-systemet ditt før ferien og unngå svindel

12.07.2024Designbase.no

Økning i konkurser i juni

17.06.2024Designbase.no

Temu er underlagt strengere regler

11.06.2024Designbase.no

Direkte til forbruker er den nye "svarte"

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

22.05.2024Designbase.no

Kunnskapsdeling på Nordstil Forum

16.05.2024Designbase.no

Dropp utsagn som "CO2-nøytral"

07.05.2024Treyd AB

Sponseret

What's trending in fintech?

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023