Et liv nær naturen

Vi trekker ut kontakten, utkantsdanmark blomstrer og forstedene kommer inn igjen. Vi søker fred, vender tilbake til en meningsfull landlig tilværelse, nyter hver årstid og opprettholder festlige tradisjoner. Dette er bakgrunnen for Anette Eckmanns arrangementsområde FARM LIVING - Koselig Landjul med 11 kreative verksteder.

Foto: Formland

«Å bo på landet er en sinnstilstand, ikke et postnummer. Det skjer en holdningsendring i forhold til hva slags liv vi ønsker å leve, og det nye er at det i stor grad handler om en retur til naturen og den gammeldagse livsstilen. Stadig flere trekker ut kontakten, utkantsdanmark blomstrer, og forstedene kommer inn igjen». Det mener trendjeger Anette Eckmann, og på bakgrunn av dette har hun laget arrangementsområdet FARM LIVING - Koselig Landjul med 11 kreative og koselige verksteder som setter i gang julestemningen på Formland.

«Vi liver opp sesongens stemning med kreative og koselige juleverksteder fylt med spennende temaer. Hver dag dekker vi bord for unike julelunsj. Alle workshops og julelunsjer er gratis å delta på, men alle har maks kapasitet på 12, og plasser tildeles etter førstemann til mølla-prinsippet», sier Anette Eckmann.

Anette Eckmann står bak FARM LIVING - Koselig Country Christmas. Foto: Tony Brøchner/Formland

Hun mener de mange besøkende og utstillerne på Formland bør bruke de spennende verkstedene til å få inspirasjon til hvordan de selv kan lage tema i butikken og på standene, for som hun påpeker: Når tidene er utrygge, vender vi tilbake til tryggheten. Derfor er høytidene et stort fokus, og forhandlere og leverandører må bruke dette i sine virksomheter.

Utgangspunktet er å bo i landlig stil. New Romantics er ivrige etter å unnslippe bylivet og vende tilbake til en meningsfull tilværelse på landsbygda i et avslappet, sosialt og komfortabelt samfunn. De søker et liv nær naturen, nyter hver årstid og opprettholder festlige tradisjoner.

«I disse usikre tider blir årstidens feiringer og kjente tradisjoner viktige ankere – noe kjent og tilbakevendende å se frem til uten bekymring. Natur og gammeldags liv på landet skaper inspirasjon som aldri før og setter disse elementene øverst på ønskelisten for ethvert hjemsøkende individ. Drivkraften er et sterkt ønske om å komme tett på naturen og oss selv. Hovedmålene er å leve et enkelt, trygt og ukomplisert liv, å tillate seg selv å bremse og prioritere familiens ve og vel», forklarer Anette Eckmann, og fortsetter:

Et liv med naturen er det vi søker. Foto: Pia Finne

«Målet er å forbedre livskvaliteten, være selvforsynt og dyrke gamle dyder og tradisjoner, akkurat som tidligere, da vi produserte alt vi trengte selv. Det handler ikke lenger om hvordan hjemmet vårt ser ut, men hvordan vi ønsker å bo. Og det kan godt hende at ikke alle lever ut drømmen om å flytte på landet, men balkongen i Ørestaden kan innredes som en liten oase».

Jul på landet

Heldigvis kommer jula tilbake 24. desember – det er et faktum. Hadde det ikke vært fint å feire jul akkurat som i gode gamle dager, i landlige omgivelser? Tilbring tid med familien og nyt tradisjonene. Å finne tid til å sette pris på at julehøytiden bringer fantastiske tradisjoner som forener oss og bringer oss nærmere hverandre.

"Fordi menneskelig kreativitet, meninger og følelser blir til luksusprodukter. Vi søker en større sammenheng og meningsfullt innhold i livene våre fremfor tilfeldige trender. Derfor må grossister bruke årstidene og høytidene, lage presentasjoner for butikkene og eventuelt lage en liste for forhandlerne av de mange små og store høytidene og feiringene som kan inspirere forbrukere og hindre salg i butikk», avslutter Anette Eckmann.

Workshopprogrammet ser slik ut:

Det er gratis å delta når du har inngangsbillett til Formland. Forhåndsbestilling er imidlertid nødvendig på grunn av begrenset antall deltakere.

For bestilling, send en e-post med navn og billettnummer via respektive lenke for hver workshop. Bestillingen er først bekreftet når du mottar en e-post fra Team Formland.

Lørdag 17/8

10:30-11:30 — Lag en dekorativ krans på en tallerken — Peter Ødegaard, blomstermaker og kreativ konsulent

12.30 - 13.30 — Julelunsj »Menu de Nöel« arrangert av Mette Welløv Chatenet, Maison Mette

14.30 - 15.30 — Fletting av en walisisk kant av halm — Grethe Holst Smith, interiørdesigner, Forklædet Hellerup

16.00 - 17.00 — Lag en spesiell krans av overflødig stoff, årets nye adventskrans — Anette Eckmann, stylist og trendjeger, Eckmann Studio

Søndag 18/8

10.30 - 11.30 — DIY julepynt — Cecilie Elisabeth Rudolph, tekstildesigner

12.30 - 13.30 — Spansk Mesa julelunsj — arrangert av Mette og Peter Christensen, Casa Jada

14.30 - 15.30 — Broder din egen vintage juleduk — Bente Halkjær, håndverkslærer, gartner og stylist

16.00 - 17.00 — Hvordan lage en duftende pomander — Anette Eckmann, stylist og trendjeger, Eckmann Studio

Mandag 19/8

10.30 - 11.30 — Lag din egen unike julete — Ole Johnsen by Sips, Artisan teatelier

12.30 - 13.30 — Fransk julelunsj i landlig stil — Vert: Caroline Lie Korsgaard, Lie Gourmet og Christian Vedel Egly, Walnut Street

14.30 - 15.30 — Hvordan lage en «Bûche de Noël» til en franskinspirert julestokk — Anette Eckmann, stylist og trendjeger, Eckmann Studio.

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Formland autumn 2024 - et univers av opplevelser

Utstillere og innkjøpere handler, nettverker og deler kunnskap, og besøkende kan boltre seg i trendinstallasjoner, foredrag, workshops og arrangementer når MCH Messecenter Herning åpner dørene til Formland Autumn fra 17.-19. August.

Formland kan denne gangen feire 40-årsjubileum og messe nr. 80, og det vil skje med 10 konsepthaller, mer enn 400 danske og utenlandske utstillere og over 50 foredrag, workshops og arrangementer som er med på å samle interiør- og designbransjen, og som gir forhandlere ny inspirasjon og kunnskap de kan ta med seg hjem. På Formland er det ikke noe overordnet tema, for det handler i stor grad om livsstil på tvers av områdene. Derfor inneholder programmet et veritabelt overflødighetshorn av estetiske og kreative nyheter innen områder som «Interiør», «Spisestue», «Hage», «Utendørs», «Smak» og det splitter nye «Smykker».

Vi ser på trenden, denne gangen kalt "Maison Ikigai", som henter inspirasjon fra en japansk filosofi og ordet ikigai, som er en kombinasjon av Iki (å leve) og Gai (verdier, verdi eller fornuft), har vi tatt en snakk med Anette Eckmann om hennes arrangementsområde «Farm Living - Cozy Country Christmas», og vi gir en god oversikt over de mange spennende og lærerike foredragene på Speak Up scenen. Så se frem til å bli inspirert...

Relatert innhold

16.07.2024Designbase.no

Ekspert: Få kontroll over IT-systemet ditt før ferien og unngå svindel

12.07.2024Designbase.no

Økning i konkurser i juni

27.06.2024F&H Group AS

Sponseret

KOM I JULESTEMNING MED HOPTIMIST

25.06.2024Designbase.no

København er en designmetropol

25.06.2024Designbase.no

Kjente og nye merkevarer hos Nordstil

25.06.2024Designbase.no

Marva Griffin Wilshire tildelt æresdoktorgrad

25.06.2024Designbase.no

Vi er en produktutviklingsavdeling og innkjøpspartner

24.06.2024Designbase.no

Kreative prosesser i sentrum av Helsinki Design Week 2024

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023