Ambiente 2024: De beste gavene er bærekraftige

300 bedrifter var representert på Ethical Style

Artebene på Ambiente. Foto: Ambiente/Jean Luc Valentin

Bærekraft var et gjennomgående tema på årets Ambiente, og gaveutdeling var intet unntak. Selskapene er mer og mer innovative med et stadig større utvalg av miljøvennlige alternativer, noe som selvfølgelig også var tydelig i Messe Frankfurts Ethical Style-program.

Nye produkter i bærekraftig skinn

Messe Frankfurt opplyser at i år var mer enn 300 bedrifter representert på Ambiente's Ethical Style. Blant dem var det greske selskapet The Writing Fields, som nettopp har utvidet produktspekteret til å inkludere notatbøker innbundet i kaktusskinn, som er et elegant og mer bærekraftig alternativ til skinn. Allerede brukt i mote- og bilindustrien, er kaktusskinnet utvunnet fra den meksikanske fikenkaktusen, som krever minimalt med vann og er bærekraftig høstet.

Det tyske selskapet Artebene bruker en type klassisk vegansk skinn til sine elegante, håndlagde notatbøker i sin Majoie-kolleksjon, som nå også inkluderer tilbehør og vesker. Det tyske selskapet Sonnenleder bruker også en vegansk type skinn, som produseres ved å garve grønnsaker, noe som bevarer den naturlige karakteren til dette levende materialet.

Det spanske merket Soruka hadde en annen tilnærming til bærekraftig lær, der lærrester og læravfall behandles for å lage unike, bærekraftige vesker.

Tilstedeværelse og autentisitet i fokus

Ambiente viste tydelige tegn på at forbrukerens fokus i dag ligger andre steder enn tidligere. Det er et økende behov for å bremse ned, konsumere mindre og ha autentiske opplevelser borte fra det digitale rommet. Det søramerikanske selskapet Titicaca lokket både barn og barnslige sjeler til å leke med sine mer enn 200 forskjellige fingerdukker og lykkedyr på messen. Titicaca gir bønder og håndverkere i Bolivia og Peru større økonomisk uavhengighet når de videreselger sine håndlagde produkter.

Hos det tyske selskapet TDJ Stadtgärtner bugnet det av grønne ideer for hagearbeid for barn. Her var det blant annet blomsterkuler og innendørs drivhus på programmet. Tyske Werkhaus viste frem sin bilderamme som gjør det enkelt å vise tegninger og kunst, og rammen har plass til opptil 150 stykker papir. Og til slutt viste det nederlandske selskapet Komoni med sine retro-fotoalbum hvor vakkert resirkulert papir kan brukes til å ramme inn alle de spesielle øyeblikkene.

Neste år har Ambiente og Christmasworld flyttet frem til 7.-11. februar, mens Creativeworld vil finne sted samtidig 7.-10. februar 2025.

-IDL

Relatert innhold

22.04.2024Designbase.no

Keramisk popkultur

18.04.2024Designbase.no

Rosendahl Design Group oppnår B Corp-sertifisering

18.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Formskjønne vårnyheter fra BITZ

15.04.2024Designbase.no

En ode til lekent design

15.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Vakre lykter med karakter fra Villa Collection Danmark

11.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Innred med naturlig sjarm og håndverksmessig dyktighet

10.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Alt til vårlunsjen fra Södahl

10.04.2024Designbase.no

Fokus på bærekraft

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023