Aina Sollie Steen med enkle prinsipper for bedre fargevalg

– I Jotuns univers av farger og nyanser, og ikke minst kvalitet og erfaring, vil alle kunne finne sin drømmepalett, mener Aina.

Aina Sollie Steen, kjent fra Tid for hjem og Sommerhytta. Foto Jotun.

Gode forberedelser er essensielt for et godt fargevalg
Forberedelsene er i følge Aina noe av det viktigste du gjør når du skal i gang med fargesetting. Det er verdt å bruke tid på avgjørelsene i forkant av prosjektet for å sikre et godt og varig resultat.
Et lurt tips er å kjøpe noen prøvebokser med hjem og male en del av veggen. Lyset forandrer seg i rommet gjennom dagen. Ved at du faktisk maler litt så sikrer du at fargen er den riktige i både dagslys og på kveldstid.

Nydelige og varme LADY-farger Aina har valgt ut til sitt nettkurs. Her ser vi blant annet 1369 Sol, 1337 Korngul, 1987 Oker, 10428 Masala og 10001 Dijon Yellow..


Hvilke farger du liker er en individuell smakssak. Men det er mye du kan ta med deg gjennom noen enkle prinsipper innen fargelære.
Enkle prinsipper for gode fargevalg
Aina forteller på en forståelig måte om hvilke prinsipper som gjelder. Om komplimentærfarger, fargekoordinering og ulike fargepaletter.

– Vi vet fra fargepsykologiens verden at toner fra den varme siden av fargesirkelen gir oss energi. Farger fra den kjølige siden roer oss ned. Dette kan være et nyttig verktøy for deg når du skal velge ut farger til husets rom og dets ulike funksjoner.
«De tre store» – Vegger, gulv og himling/tak
For å skape en helhetlig harmoni i et rom må vegger, gulv og himling/tak jobbe sammen.

– Når det kommer til fargevalg på «de tre store» er det mange veier å gå. Men uansett hvordan vi ser på det må vi ta hensyn til himlingen. Den utgjør en så stor prosentandel av det totale inntrykket at vi er nødt til å ha den med i vurderingen når vi snakker om fargekoordinering.

Vakre og kjølige fargepalett med blant annet 6350 Soft Teal, 6379 Cityscape, 4423 Kilden, 5351 Havbris og 3206 Lys Aubergine..

–Ved å male en lys tone i taket oppnår man en reflekterende effekt i hele rommet, spesielt fra utelyset. Dette vil være med å gi værelset en større romfølelse, forteller Aina.
Ønsker du en mer eksklusiv følelse i rommet, kan du går for en mørkere tone i taket.

Et lyst og nymalt kjøkken med tak i LADY Perfection 9918 Klassisk Hvit i møte med vegger i LADY Pure Color 10683 Cashmere..


– Du kan også gå for samme farge på vegg som i taket. Eventuelt variere glansgraden på listverk, dørblad og gerikter for en sømløs og elegant opplevelse, beskriver Aina.
Aina forteller videre at det finnes uendelige muligheter når det kommer til å fargesette vegger. Hun foreslår eksempelvis å male den nederste delen av veggen (ca 100 cm. inkludert gulvlist), i en dypere tone enn det resterende øverste feltet. Deretter kan himlingen males i en litt lysere nyanse enn veggen igjen.

Relatert innhold

18.04.2024Designbase.no

Rosendahl Design Group oppnår B Corp-sertifisering

17.04.2024Designbase.no

Nytt AI-verktøy kan utstyre forbrukere med IKEA-møbler

15.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Vakre lykter med karakter fra Villa Collection Danmark

11.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Innred med naturlig sjarm og håndverksmessig dyktighet

10.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Alt til vårlunsjen fra Södahl

10.04.2024Designbase.no

Fokus på bærekraft

09.04.2024Designbase.no

Cosmos inspirerer trenden

09.04.2024Designbase.no

Arkitektonisk trekk

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023