Temu er underlagt strengere regler

EU-kommisjonen kategoriserer nå Temu som en «veldig stor nettplattform», og det betyr at den kinesiske e-handelsgiganten må forholde seg til en rekke strengere krav om blant annet produktsikkerhet. Det er et viktig skritt, sier Dansk Erhverv, som imidlertid mener Temu slipper for lett.og gode nyheter for frisør- og skjønnhetsbransjen.

Strammere reguleringer av produktsikkerhet for Temu betyr forhåpentligvis at ikke så mange tvilsomme frisør- og skjønnhetsprodukter kommer på markedet. Foto: 123RF.com

EU-kommisjonen har konkludert med at den kinesiske e-handelsgiganten Temu er en «veldig stor nettplattform».

– Det betyr at Temu nå er underlagt reglene i lov om digitale tjenester, og de er betydelig strengere enn de Temu tidligere har vært underlagt, forklarer Betina Schiønning, som er sjefsrådgiver i Dansk Erhverv.

Kategoriseringen innebærer blant annet at Temu må gjøre «sitt beste» for å sikre at det ikke selges ulovlige eller farlige produkter via deres plattform. De må også leie inn hjelp utenfra for å overholde reglene:

«Det blir også spennende å se hvor viktig det er at Temu nå er forpliktet til å ha en ekstern compliance officer for å hjelpe dem med å håndtere de største risikoene. Vi har tross alt sett at de har ansatt mange kommunikasjonsfolk i EU, som snakker mye om hvor mye de gjør. Nå er vi glade for at de også vil søke eksterne råd om hvordan de kan forbedre sin håndtering av risikoen ved farlige produkter.»

Et annet viktig element er at høyere bøter venter dersom reglene ikke overholdes.

"Det er et skritt på veien mot rettferdige og like konkurransevilkår mellom Temu og vanlige handelsselskaper, og det er derfor vi i Dansk Erhverv er glade for at EU-kommisjonen har nådd det som - i våre øyne - er ganske åpenbart", sier Betina Schiønning.

Behov for strammere regler

Selv om den nye kategoriseringen er et stort skritt i riktig retning, får det ikke trærne til å vokse inn i himmelen, understreker Betina Schønning:

«Temu er gode på mange ting, men på vegne av danske og europeiske selskaper kan jeg godt være bekymret for hvor flinke de er til å sørge for at det ikke selges farlige eller ulovlige produkter på siden, noe de nå må gjøre etter» beste evne."Derfor er det behov for at myndighetene kontrollerer det og gir bøter dersom reglene brytes».

Dansk Erhverv oppfordrer samtidig europeiske myndigheter til å gå videre:

«Temu vil bli underlagt strengere regler, men de er fortsatt ikke underlagt de samme reglene som danske og europeiske handelsselskaper som importerer varer fra tredjeland. I våre øyne er dette urimelig, og derfor sier vi at det er et stort og viktig skritt, men det er langt fra nok. Derfor fortsetter vi kampen for at Temu skal konkurrere på samme premisser».

Relatert innhold

16.07.2024Designbase.no

Ekspert: Få kontroll over IT-systemet ditt før ferien og unngå svindel

12.07.2024Designbase.no

Økning i konkurser i juni

17.06.2024Designbase.no

Temu er underlagt strengere regler

11.06.2024Designbase.no

Direkte til forbruker er den nye "svarte"

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

22.05.2024Designbase.no

Kunnskapsdeling på Nordstil Forum

16.05.2024Designbase.no

Dropp utsagn som "CO2-nøytral"

07.05.2024Treyd AB

Sponseret

What's trending in fintech?

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023