Så er det endelig grillsesong

Grillsesongen er perfekt for mersalg i butikkene. Danskene gleder seg til sol og sommer, og deilig grillutstyr står høyt på ønskelisten. Den kan brukes i butikker.

Morsø Forno. Foto: Morsø

Alle dansker elsker å grille om sommeren. Det betyr at utviklingen innen griller har gått raskt, og at den «gammeldagse» kullgrillen har hatt solid konkurranse fra både gassgriller, elektriske griller, hybridgriller og mer spesialiserte griller for bl.a. pizza.

Smaken på maten, lettheten og rommet spiller en rolle for hva som velges. Der kullgrillen er mest forurensende gir den også den autentiske røyksmaken, mens gassgrillen og den elektriske grillen er betydelig enklere og ikke minst raskere å bruke når man skal grille for familien på en hverdagskveld.

Uansett om du velger den ene eller den andre løsningen, må grillen forvarmes før maten legges på den. Ifølge eksperter bør grillen ligge på rundt 200-230 grader hvis du ønsker høy varme, 175-200 hvis du ønsker middels høy varme, 150-175 grader for middels varme og 120-150 grader for lav varme.

Og husk: Det er lettere å fjerne matrester fra tidligere grillkvelder når grillen er varm. En grillbørste kan brukes her. Sørg også for å fjerne matrester fra grillen når maten fjernes og mens grillen fortsatt er varm er den klar til neste gang.

En god idé er å pensle den varme grillristen med matolje. Det gjør at maten ikke brenner seg så lett.

Hvis en tradisjonell kullgrill brukes, er en grillstarter uunnværlig. Det tar ca. 20 minutter, og så er kullene klare til bruk.

Tilbehør til grillen

Det finnes et stort antall forskjellig tilbehør som gjør matlagingen på grillen enklere. Et ovnstermometer er nesten uunnværlig, og i dag finnes det en rekke digitale versjoner som kan kobles til en Smartphone. Sett termometeret inn i kjøttet eller fisken der det er tykkest, prøv å treffe så nær midten som mulig.

Men det stopper absolutt ikke der, for det er mye tilbehør som forbrukere kan kjøpe. Dette gjelder grillbrett, grillfaste tallerkener og boller, pizzabrett, tang, grillspyd, grillhansker og mye, mye mer.

Så mulighetene er mange for hagelek i interiørbutikkene når grillsesongen starter. Faktisk er det bare fantasien som setter grenser. Og forresten: grilling og hagegleder er et flott tema for en fin vindusutstilling eller en dekorasjon på A-stillingen i butikken.

Morsø Balcone - elektrisk grill til balkongen. Foto: Morsø

Ooni lanserer Detroit-Style Pizza Pan, en pizzapanne for Detroit pizza og en Detroit spatel, Ooni Pan Pizza Spatula. Foto: Ooni

Morsø stekepanne. Foto: Morsø

ZWILLING BBQ silikon matte. Foto: Twilling

TWILLING steketermometer. Foto: Twilling

Morsø Forno gassgrill. Foto: Morsø

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Sommerens kulinariske utendørsopplevelser

Grillen er ute, og det er på tide å skape hyggelige kulinariske opplevelser i hagen og på balkongen sammen med familie og venner. Derfor er det også på tide å skape grillmoro i de danske design- og interiørbutikkene, og det gjelder alt fra utekjøkken til den lille elektriske grillen til balkongen. Mens mange dansker sverger til den velkjente kullgrillen, har andre falt for gassgrillen med dens fordeler. Vi inspirerer til hageglede og gir god informasjon som kan gis videre til de mange forbrukerne som gleder seg til å oppfylle sommerdrømmen.

Relatert innhold

22.04.2024Designbase.no

Keramisk popkultur

18.04.2024Designbase.no

Rosendahl Design Group oppnår B Corp-sertifisering

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponseret

Naturlig omsorg for hagemøbler

18.03.2024FDB Møbler

Sponseret

Nytt fra FDB Møbler: Sammen-serien utvides med et flott, rundt hagebord

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponseret

Opplev gleden ved å dyrke grønnsaker i hagen

18.03.2024Designbase.no

Skap koselige oaser i uterommet

18.03.2024Designbase.no

Utendørs er "in"

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponseret

Gjør lange sommerkvelder litt varmere og mye koseligere

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023