Øyer av velvære

Fritz Hansen presenterer tre utstillinger som utforsker design innen arkitektur på Københavns mest spennende nye havnedestinasjoner.

Den nye Tradition-serien finner du i The Art of Outdoor Lounging i Operaparken. Foto: Fritz Hansen

På årets 3daysofdesign presenterer Fritz Hansen ISLANDS OF WELLBEING – en utforskning av design i arkitektur.

På tvers av tre settinger for gjestfrihet, arbeidsplass og utendørs vil utstillingene utforske den transformative effekten av god design i moderne arkitektur. De siste arkitektoniske utviklingene fra Cobe arkitekter, som Fritz Hansen samarbeider med på årets 3daysofdesign, kan sees i henholdsvis Operaparken, Væksthuset og Papirøen.

"Akkurat som dristig arkitektur definerer byens karakter, kuraterer Fritz Hansen estetiske øyer av velvære gjennom møbler som beriker rom i en intim menneskelig skala," sier Christian Andresen, kreativ opplevelsesdirektør, Fritz Hansen

På den tre dager lange designfestivalen vil Fritz Hansens utstillinger utforske kunsten å slappe av utendørs, en ny verden av innbydende gjestfrihet og en kreativ installasjon av arbeidsplasskonfigurasjoner.

Hver utstilling er en utforskning av de estetiske øyene for velvære som dannes når design og arkitektur møtes i harmonisk balanse. I tillegg inkluderer nye eksempler nye spisestue- og loungestoldesigner av Cecilie Manz og en loungestol som aldri har blitt utgitt før av Poul Kjærholm.

FRITZ HANSEN X COBE

"Fritz Hansen er formet av en lang historie med samarbeid med noen av verdens mest betydningsfulle arkitekter. Samarbeidet med Cobe er en fantastisk mulighet til å utforske og vise hva som skjer når visjonær arkitektur møter ekstraordinær design", sier Christian Andresen.

Fritz Hansen og det ledende arkitektfirmaet Cobe slår seg sammen på årets 3daysofdesignfestival med en felles designfilosofi bak samarbeidet. Begge mener at arkitektur og design deler et felles opphav, forankret i fortiden, men likevel strekker seg fremover for å forme fremtiden med mål om å forbedre den menneskelige opplevelsen.

Enten du designer bylandskap eller lenestoler, begynner begge disipliner med en skisse som utvikler seg gjennom menneskelig interaksjon.

Samarbeidet mellom Fritz Hansen og Cobe i Operaparken og på Papirøen gir en unik mulighet til å utforske og uttrykke en felles visjon for fremtidens ve og vel gjennom ekstraordinær design og arkitektur.

"Både Fritz Hansen og Cobe deler en felles tro på at design og arkitektur kan forbedre folks liv", sier Cobe-gründer Dan Stubbergaard.

"Med utformingen av Operaparken, Væksthuset og Papirøen ønsket vi å forvandle disse postindustrielle områdene i Københavns indre havn til steder for mennesker. Med 80 000 planter og 600 trær tilbyr Operaparken og Væksthuset et sted hvor naturen kommer først. midt i Københavns travle byutvikling, mens Papirøen er et levende sted å bo, møtes og jobbe. Sammen er disse havnedestinasjonene et eksempel på vår forpliktelse til å skape ekstraordinære hverdagsrom. Design i arkitektur

Arkitektur former våre miljøer, mens design gir disse rommene liv. Fritz Hansen og Cobe forstår begge at ekte velvære blomstrer når arkitektur og design går harmonisk sammen. Hos 3daysofdesign går du inn i levende vignetter som omdefinerer hvordan vi bor i rommene der vi møtes, jobber og lader opp.

The Art of Outdoor Lounging: I hele Operaparken er installasjoner av Fritz Hansens bevisst utformede utendørskolleksjon plassert midt i den blomstrende biologiske naturen i omgivelser for å slappe av, spise og slappe av. Operaparken er en grønn lunge i byen designet rundt en underjordisk parkeringsstruktur for operahuset. Det er et rom designet for rekreasjon og kontemplasjon. Gjennom seks geospesifikke hager hedrer den øyas historie som et shippingknutepunkt som brakte verden til København.

Innbydende gjestfrihet. Inne i Väksthuset vil Fritz Hansen utforske moderne gjestfrihetsinspirasjon og nye eksempler, inkludert utsøkte nye spisestue- og loungestoldesigner.

Drivhuset er en lanterne i hjertet av Operaparken med en subtropisk vinterhage. Det er en organisk formet glassstruktur med et flytende tak designet for å gli inn i de frodige omgivelsene. Det gir gjestene en oppslukende naturopplevelse gjennom buede glassvegger, mens den på smart måte skjuler inngangen til et underjordisk parkeringssystem.

Inviting Workspace: Fritz Hansen vil stille ut i et ekspansivt kommersielt rom for å vise frem spennende konfigurasjoner av moderne arbeidsplassdesign i en kunstnerisk installasjon av møte-, lounge- og hybridrom. Papirøens særegne typologi av industriell arkitektur, inspirert av de historiske pakhusene i Københavns havn, står i kontrast til de organiske formene i den nærliggende operaparken. Plassen ønsker besøkende velkommen til en feiring av moderne byliv, avslapning og arbeid.

Utstillingene på Papirøen, Operaparken og Väksthuset vil være åpne for fagfolk og publikum fra 12.-14. juni kl 10.00-18.00.

STED: Operaparken, Ekvipagemestervej 18, 1438 København Papirøen, Trangravsvej, 1436 København Datoer og åpningstider: 12.-14. juni, kl 10-18.

Relatert innhold

16.07.2024Designbase.no

Ekspert: Få kontroll over IT-systemet ditt før ferien og unngå svindel

12.07.2024Designbase.no

Økning i konkurser i juni

11.06.2024Designbase.no

Kolon og ByLogstrup i nytt samarbeid

29.05.2024Designbase.no

UMAGE vinner årets Red Dot designpris

24.05.2024Designbase.no

Foranløpere i den sirkulære omstillingen

17.04.2024Designbase.no

Nytt AI-verktøy kan utstyre forbrukere med IKEA-møbler

11.04.2024Designbase.no

Nytt produkt skal kunne erstatte skinn i tekstilproduksjon

21.03.2024Designbase.no

Light + Building i samarbeid med amerikanske LightFair

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023