Kreative prosesser i sentrum av Helsinki Design Week 2024

Det overordnede temaet er Underneath, når Finlands største design- og arkitekturfestival setter kreative prosesser og fenomener under lupen i september. Byen vil være full av aktiviteter i perioden.

Foto: Aalto University. Foto: Helsinki Design Week

Helsinki Design Weeks partner Antilooppi eier festivalens hovedområde, Paasivuorenkatu 3. I denne gamle bankhallen har Antilooppi lovet engasjerende diskusjoner, utveksling av ideer og interaksjoner for alle besøkende. Marimekko står for utsmykningen av bankhallen, og også de lover en helhetlig opplevelse.

«Nordisk design setter trender innen funksjonell design, bruk av farger og nye materialer. Helsinki Design Week gir en mulighet til å fremheve og feire designfeltet, og vi er veldig glade for å være en partner i dette arrangementet, sier designdirektør i Marimekko Minna Kemell-Kutvonen.

I tillegg til festivalens hovedområde på Paasivuorenkatu 3, er Aalto-universitetets nye Marsio-bygning og Helsingfors kongressenter også sentrale steder under festivalen. Ved universitetet er det fokus på temaet Designs for a Cooler Planet, hvor fremtidens materialer, tekstiler, helseteknologier og løsninger for biologisk mangfold presenteres.

Design og kreativitet for alle

Programmet på Helsinki Design Week er stappfullt, og finner sted fra ettermiddag til sen kveld hver dag under festivalen. Dagene er tematisert, og onsdag er motebransjens influencere og utviklere av nye materialer i sving. Torsdag byr på arkitektur i selskap med internasjonale talenter, som også avslutter budrunden i konkurransen om hvem som skal bygge Helsingfors nye arkitektur- og designmuseum. Dagen avsluttes med «House of an Architect», hvor arkitekter diskuterer sine favorittbygg.

Fredag ​​er festivalens tverrfaglige dag, full av diskusjoner og kreativitet, som avsluttes med presentasjonsrunder PechaKucha Night. Lørdag står for byen og dens innbyggere, og kulminerer i Helsinki Design Night, som byr på musikk og forestillinger i klubbatmosfære.

Helsinki Design Week oppfordrer til å lage arrangementer i forbindelse med festivalen. Dette er med på å skape mangfold i programmet, som i år også byr på tapetverksted, diskusjoner om byplanlegging og bokdesign, fargeseminar og keramikkutstilling. Søknader om deltakelse er fortsatt åpne for både bedrifter, lokalsamfunn og enkeltpersoner.

Les mer om Helsinki Design Week her.

Helsinki Design Week finner sted 6.-15. september 2024.06.10

-IDL

Relatert innhold

16.07.2024Designbase.no

Ekspert: Få kontroll over IT-systemet ditt før ferien og unngå svindel

12.07.2024Designbase.no

Økning i konkurser i juni

27.06.2024F&H Group AS

Sponseret

KOM I JULESTEMNING MED HOPTIMIST

25.06.2024Designbase.no

København er en designmetropol

25.06.2024Designbase.no

Kjente og nye merkevarer hos Nordstil

25.06.2024Designbase.no

Marva Griffin Wilshire tildelt æresdoktorgrad

25.06.2024Designbase.no

Vi er en produktutviklingsavdeling og innkjøpspartner

24.06.2024Designbase.no

Kreative prosesser i sentrum av Helsinki Design Week 2024

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023