Iittala får ny kreativ direktør

Janni Vepsäläinen slår seg ned i stolen som ny kreativ direktør i det finske designselskapet Iittala

Janni Vepsäläinen er ny kreativ direktør i det finske designselskapet Iittala. Foto: Iittala

Med lang erfaring fra store luksusmerker i moteverdenen, setter Janni Vepsäläinen seg i stolen som ny kreativ direktør i det finske designselskapet Iittala. Her vil hun tilføre innovasjon og lekenhet til merkevaren, samtidig som hun bruker Iittalas historiske grunnlag som base for nye designeventyr, sier hun i en pressemelding.

«Iittala har en så unik historie. Jeg ser på Iittala som et kreativt univers som skaper og bidrar til en kultur som alltid inviterer publikum til å gå i dialog, forklarer Janni Vepsäläinen.

Den nye samlingen vil invitere deg til å spille

PLAY-kolleksjonen, tilgjengelig i butikker fra mars 2024, bringer lekenhet til hjemmedesign. Det er den første kolleksjonen under den nye kreative ledelsen.

PLAY-samlingsversjonen av Iittalas ikoniske Aaltovase.. Foto: Iittala

«Iittalas scene er hjemme. Design er en måte å fortelle historier om en verden i stadig endring og historier om tilhørighet. Vi ønsker å snakke til de nysgjerrige, de kultiverte, de intelligente – med humor», sier Janni Vepsäläinen videre.

Kunst inviteres inn

Ittalas ambisjon om innovasjon strekker seg også inn i kunstnersamarbeidene deres, som har som mål å tilby en plattform der nye kunstnere kan uttrykke seg gjennom glasskunst. Gjennom tradisjonelt håndverk kombinert med unikt design skapes noe helt nytt og originalt.

Damsel Elysium.. Foto: Iittala

Den eksperimentelle kunstneren Damsel Elysium har i samarbeid med Iittalas glassblåsere laget en imponerende samling av instrumenter og gjenstander. Damsel Elysium, med base i London, driver vanligvis med visuell kunst og lydkunst, men gir i samarbeidet med Iittala et blikk inn i sin avantgarde-verden, inspirert av Iittalas kreative visjon.

"Eksperimentell. Energisk. Nysgjerrig. Modig. Dette er Iittalas univers, som vi inviterer deg til å bli en del av, avslutter Janni Vepsäläinen.

-IDL

Relatert innhold

22.04.2024Designbase.no

Keramisk popkultur

18.04.2024Designbase.no

Rosendahl Design Group oppnår B Corp-sertifisering

18.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Formskjønne vårnyheter fra BITZ

15.04.2024Designbase.no

En ode til lekent design

15.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Vakre lykter med karakter fra Villa Collection Danmark

11.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Innred med naturlig sjarm og håndverksmessig dyktighet

10.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Alt til vårlunsjen fra Södahl

10.04.2024Designbase.no

Fokus på bærekraft

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023