Fargetrender i 2025 handler om harmoni

Fargeekspert Leatrice Eiseman ga henne et inntrykk av syv fargepaletter som vil dominere 2025 på The Inspired Home Show i mars. Temaet for palettene er innebygd i tittelen – Harmony.

Leatrice Eiseman holder hovedinnlegget på The Inspired Home Show i Chicago i mars.. Foto: Oscar and Associates/The Inspired Home Show

«Harmoni (harmoni, red.) er et vakkert ord som fremkaller visse bilder i ditt indre... spores til oss selv og andre i våre omgivelser og den store verden rundt oss. Det uttrykker også en slags balanse, en følelse av likevekt og et mye ettertraktet behov og håp som finnes hos mennesker. Harmoni i design kommer absolutt fra en veloverveid og kreativ bruk av farge», forklarte Leatrice Eiseman i sin keynote på The Inspired Home Show.

Natur og kultur som fargeinspirasjon

Ifølge Leatrice Eiseman har naturen spilt en viktig rolle i valget av fargetema. Dette er på grunn av naturens skjønnhet så vel som et ønske om å være gjennomtenkt, sammenhengende og kompatibel med jorden vår. Og jordfargene kan være både dempet og livlige, noe som gjenspeiles i alle slags gjenstander, for eksempel som isbiter til whisky laget av naturlig kleberstein eller levende glass som vekker minner om ametyst. I tillegg er dyr, blomster og planter en evig inspirasjonskilde, og Leatrice Eiseman forklarte at spesielt grønt for eksempel trender som farge for spesialdrikker.

Pantones spådommer for 2025 er også inspirert av filmer, og Leatrice Eiseman pekte spesielt på filmen Asteroid City, som brakte tilbake et retro-pastelluttrykk. Estetikken til den kommende Batman-filmen er preget av mørke, grumsete farger, mens animasjonsfilmene Toy Story 5 og den kommende Smurf-filmen begge representerer morsomme, lyse farger.

I tillegg nevnte Leatrice Eiseman også andre påvirkninger som denim og lær, AI og regenerativ designs innvirkning på kunst, unik og original mote som kan være både futuristisk og gjenoppfunnet retro, og surrealisme i både kunst og markedsføring.

Årets farge 2024 er selvkjærlighet

Midt i dette virvar av natur, popkultur og mote har imidlertid Pantone også fokusert på nøytrale farger i sine spådommer. Leatrice Eiseman forklarte at designere og markedsføringsselskaper må legge til litt nyhet slik at øyet ikke bare ser over de nøytrale elementene. Som eksempel nevnte hun kombinasjonen off-white og kremfarget sammen med det bransjen kaller «punked up pasteller».

Dette førte til en beskrivelse av Pantones farge for 2024 – Peach Fuzz.

"Peach Fuzz oppfordrer deg til å 'strekke ut hånden og røre'. Selv om det bare er for å gi deg selv et øyeblikks fred... Det betyr at du gir plass til deg selv, til å være deg selv, for å helbrede og trives i all sin mykhet”, forklarte Leatrice Eiseman.

Les mer på nettstedet til International Housewares Association.

Du kan også se en forhåndsvisning av Pantoneview Home + Interiors 2025 eller kjøpe bomullsprøvene her.

-IDL

De syv palettene for 2025

Pantoneview Home + Interiors 2025-prognosen var slutten på Leatrice Eisemans keynote. Her forklarte hun at temaet Harmoni ofte forbindes med musikk, så hver av palettene har fått et musikalsk navn.

  • Blandede notater – Helbredende og fredelig. Kule naturlige farger, iskalde toner og forfriskende blågrønn. Det er mildt stimulerende, som frisk luft.
  • Easy Listening – Fred og avslapning. En variant av myke og lette pasteller med en mild boble.
  • Tempo Timing – Polert og utformet, kinetisk energi og atletikk. Mørke toner kombinert med off-white og fersken.
  • Staccato – Syrlig og søt. Sterke farger som kan brukes til fargeblokkering.
  • Stage Presence – Retro, eklektisk og dristig. Jordfarger som oransjebrun og mønstre.
  • Perfect Pitch – Sofistikert, filmatisk og mystisk. Røkt og pulverisert luksus.
  • Crescendo – Glede og støy. Levende farger inspirert av teknologi og musikk.

Relatert innhold

19.06.2024Designbase.no

Ny distribusjonsstrategi hos Microplane

18.06.2024Designbase.no

Øyer av velvære

17.06.2024Vinding et co A/S

Sponseret

Hvem er Vinding Et Co?

14.06.2024Vinding et co A/S

Sponseret

Rød desembermoro

14.06.2024Designbase.no

Formland-trenden: Ikigai – det som gir livet mening

14.06.2024Designbase.no

Gatsby og Mummi i fokus på Formex sine kafeer

14.06.2024Designbase.no

Formland: Et univers av opplevelser og en kilde til inspirasjon

13.06.2024Designbase.no

3daysofdesign: ELEMENTS OF NORMANN

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023