Varm opp for kveldene tilbrakt under åpen himmel

En peis eller grill er selve symbolet på vakkert og funksjonelt utendørsdesign. Eva Solo har laget en allsidig kolleksjon som favner alle typer friluftsliv – og enhver type bedrift. Ganske enkelt fordi lyse netter kan være deilig å nyte i alle formater – alene, som par eller i større selskap med venner og familie.

Foto: Eva Solo

Friluftslivet er en hyllest til alle sanser. Derfor er gode opplevelser i hagen, på terrassen, balkongen, i parken, skogen eller på stranden helt uvurderlig for vår livsgledefølelse. Hver eneste årstid er dyrebar, nettopp fordi den er flyktig – men med de rette midlene kan vi enkelt forlenge sesongene og nyte livet i friluft hele året.

En kjølig ettermiddag kan være en sann nytelse når den gis litt varme i form av en peis. Med noen stykker godt tørket ved, en komfortabel stol og en varm kopp kaffe kan livet fort føles litt koseligere og lettere. Eva Solos store utvalg av peiser tilpasser seg alle plassforhold og underlag:

Firecylinder er det slanke ildstedet for mindre plassbehov, mens FireCubes skulpturelle utseende krever både oppmerksomhet og plass. De lette, sorte designene, FireGlobe og FireCone, er enkle å flytte rundt på – FireCone må imidlertid ikke plasseres på en brennbar overflate. FireSpot er laget som en faktisk grill, og Firebox er en utendørs peis.

De fleste ildsteder er laget av det elegante Corten-stålet, som ruster raskt på overflaten, men er et værbestandig materiale som varer lenger enn bløtt stål. Den vakre rustrøde fargen endres gradvis med årene, noe som gjør at peiser og griller produsert i Cortenstål kan skifte farge fra år til år. Andre materialer som brukes er aluminium og emaljert stål.

Gjør om peisen til en grill

Den forførende aromaen av et måltid tilberedt utendørs er en sensasjonell forkynner om vår og sommer. Eva Solo har sørget for at en ettermiddag med moro, brettspill og varm drikke foran peisen raskt kan utvikle seg til en magisk grillkveld. Designhuset har utviklet grillrister i stål, som enkelt kan monteres på alle peiser. På denne måten vokser funksjonen til flammene fra en kilde til varme og hygge til en egentlig uteovn.

Les mer om peiser og griller fra Eva Solo på www.evasolo.com.

Oppskrift på en deilig kveld ute: Grillede lammekoteletter med varm squashsalat

Duften av saftige, møre og sprø ingredienser på grillen kan vekke appetitten til enhver. Vi gir deg oppskriften på det perfekte grillmåltidet for en kveld under åpen himmel.

Foto: Eva Solo

Ingredienser

Varm squashsalat

 • 2 squash
 • 3-400 g små tomater
 • oliven olje
 • Salt
 • ½ teskje sukker
 • 3 ss. rødvinseddik
 • ½ teskje finrevet hvitløk
 • 3-4 ss. oliven olje
 • Fersk eller tørket oregano
 • Noe deilig feta

lam

 • 8-12 små lammekoteletter
 • Oliven olje
 • Salt
 • 2 håndfuller hakket mynte
 • 2-3 ss. hakkede pistasjnøtter

Slik gjør du det:

Varm squashsalat
Skjær squashen i avlange skiver og gi squashen og tomatene litt olivenolje. Grill begge delene på en veldig varm grill og tilsett salt og pepper etter behov.

Rør sukker med eddik, hvitløk og olivenolje. Kast de varme grønnsakene med dressingen og et dryss oregano rett før servering. Topp med en fetaost om ønskelig.

lam
Gi de møre kotelettene olivenolje og grill dem på den varme grillen. Tilsett salt og pepper etter behov. Pynt kotelettene med mynte og pistasjnøtter og server umiddelbart med den varme squashsalaten.

FireCube. Foto: Eva Solo

Grill grid til FireCube. Foto: Eva Solo

Cylinder firepit grill. Foto: Eva Solo

Cylinder fireplace grill. Foto: Eva Solo

Bundrist FireSpot ildsted. Foto: Eva Solo

FireSpot grillrist. Foto: Eva Solo

FireSpot ildsted. Foto: Eva Solo

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Sommerens kulinariske utendørsopplevelser

Grillen er ute, og det er på tide å skape hyggelige kulinariske opplevelser i hagen og på balkongen sammen med familie og venner. Derfor er det også på tide å skape grillmoro i de danske design- og interiørbutikkene, og det gjelder alt fra utekjøkken til den lille elektriske grillen til balkongen. Mens mange dansker sverger til den velkjente kullgrillen, har andre falt for gassgrillen med dens fordeler. Vi inspirerer til hageglede og gir god informasjon som kan gis videre til de mange forbrukerne som gleder seg til å oppfylle sommerdrømmen.

Mer fra...

06.03.2024Eva Solo A/S

Sponseret

Varm opp for kveldene tilbrakt under åpen himmel

06.03.2024Eva Solo A/S

Sponseret

Lysende kunstverk

Copyright 2023