Utendørs er "in"

Grønt, rekreasjonsarealer, utestuer, utekontorer og utekjøkken – i dag er hagen en del av boarealet og ikke minst et sted for mangfold.

Mange av de nye produktene fra hagemøbelbransjen er preget av overdådig møbeltrekk, myke materialer og organisk design. Fra spogfa+gafa/Higold. Foto: Spoga + gafa

Hagen, balkongen og terrassen topper popularitetsskalaen når det kommer til byliv over hele verden. Og her er retrodesign i forgrunnen. Det står det fra hage- og grillmessen spoga+gafa, som finner sted i Köln fra 16. til 18. juni 2024.

Messen har annonsert trenden, og den byr på mangfold, sjarm, myke former, retro og ansvar.

Mangfold i friluft

Enten du slapper av i sofaen, lager mat, spiser middag med venner eller gjør kontorarbeid - aktiviteter som før først og fremst skjedde innendørs - kan de nå gjøres utendørs. Derfor er utendørsdesign på samme måte allsidig i dag: Værbestandig, hurtigtørkende og uttrekkbare møbeltrekk skaper en utendørs stuefølelse, Utekjøkken tilbyr alt som trengs for utendørs matlaging og baking, og servise og rammer er nå tilgjengelig i materialer som tåler å bli brukt og kanskje tapt ute på terrassen eller balkongen.

Selv værbestandige forretningsmøbler er tilgjengelige for utendørs hjemmekontorer eller coworking.

Møbler som vokser

Hagen skal passe for mennesker i alle livsfaser – fra barndom, arbeidsliv og pensjonisttilværelse, for enslige, par og familier. Derfor finnes det en god del modulære og individuelt kombinerbare hagemøbler som kan tilpasses livets forandringer og til både små og store utearealer.

De modulære hagemøblene er en del av trenden, som her fra Blomus. Foto: Blomus

De nye hagemøblene er fleksible, slitesterke og dermed også mer bærekraftige. Fra det kompakte balkongsettet til den romslige hjørnesofaen kan utestuer f.eks. kan utvides i dag takket være enkle koblingselementer.

Gårsdagens sjarm

Retrodesign er en aktuell trend når det kommer til nye møbler til hagen. Bomiljøene smelter sammen, og grensene mellom modernitet og nostalgi blir mer utvisket. Tradisjonelle former får et moderne preg, slik at de ser mer lekne ut.

Fritz Hansen, Skagen-serien er en klassiker som befinner seg på et sted hvor det moderne og det nostalgiske smelter sammen. Foto: Fritz Hansen

Nye klassikere som solsengen eller regissørstolen gjør comeback. Terrassestoler eller parasoller i spaghettistil av tre og lin minner om tidligere hagetider. Detaljer som frynsede dekorasjoner, hengsler laget av børstet sink eller kobber og møbeltrekk dekket med skinn utstråler nostalgisk sjarm.

Myke former for vanskelige tider

Mange av de nye produktene fra hagemøbelbransjen er preget av overdådige møbeltrekk, myke materialer og organisk design, og navnene på modeller som «Paradiso» eller «Peace» støtter den harmoniske designtrenden.

Myke beige og grønne nyanser samt jordbrun skaper matchende fargeverdener. Værbestandig tau, tekstilstoff eller ekstra høye ryggstøtter gjør det mer behagelig å slappe av i hagen.

Myke, avrundede former setter til og med ny fart på utendørs hjørnesofa, og det finnes en rekke ulike alternativer for ett og samme møbel. Bordplater eller seter tilbys i ulike design, slik at alle kan designe sin egen grønne, feel-good plass.

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Dekorer sommer uterommet

Velkommen til sommeroasen av kos og stil! Ettersom solen varmer og dagene blir lengre, er det på tide å forvandle uteområdet ditt til en ekte perle av komfort og skjønnhet. La oss utforske hvordan dine kunder kan skape den perfekte atmosfæren med hagemøbler, vakre hageputer, utebelysning og dekorative elementer til terrassen eller balkongen.

Relatert innhold

22.04.2024Designbase.no

Keramisk popkultur

18.04.2024Designbase.no

Rosendahl Design Group oppnår B Corp-sertifisering

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponseret

Naturlig omsorg for hagemøbler

18.03.2024FDB Møbler

Sponseret

Nytt fra FDB Møbler: Sammen-serien utvides med et flott, rundt hagebord

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponseret

Opplev gleden ved å dyrke grønnsaker i hagen

18.03.2024Designbase.no

Skap koselige oaser i uterommet

18.03.2024Designbase.no

Utendørs er "in"

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponseret

Gjør lange sommerkvelder litt varmere og mye koseligere

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023