Ut av det blå

Populære klassikere i en ny og frisk farge representerer begynnelsen på et nytt og spennende kapittel. Det er det Royal Copenhagen lover med presentasjonen av en helt ny fargeserie.

Foto: Royal Copenhagen.

En myk, men likevel livlig korallnyanse beriker mønsteruniverset på Royal Copenhagens nyeste kolleksjon, Koral Musselmalet Halvblonde og Koral Riflet Blonde. Dette er det første skrittet mot en mer ekspressiv bruk av farger på den allsidige og tradisjonsrike porselensfabrikken.

Royal Copenhagen ser tilbake på historien for å skape fremtidens design. I den sammenheng er det helt naturlig at selskapet nå gir to klassikere en oppdatering. Koral Halvblonde har sitt utgangspunkt i det klassiske Musselmalet Halvblonde, som ble introdusert med stor suksess av porselensfabrikkens kreative direktør Arnold Krog i 1888. Nøyaktig 90 år senere, i 1978, ble Krogs elegante halvblonde inspirasjonskilden til den minimalistiske Prinsesse-kolleksjonen, som i dag danner grunnlaget for Koral Riflet Blonde-kolleksjonen.

De to nye kolleksjonene er ikke bare historisk forbundet med dekorasjonenes karakter, de er også et vitnesbyrd om håndverkernes historiske innsikt i farger. Fargeeksperimenter er en velintegrert del av arbeidsmetodene hos Royal Copenhagen. Helt siden porselensfabrikken ble grunnlagt på slutten av 1700-tallet, har håndverkerne skapt spektakulært, flerfarget porselen, for eksempel den ikoniske Flora Danica-kolleksjonen og figurer i alle regnbuens farger. På slutten av 1800-tallet presenterte de blant annet en bringebærrød kolleksjon som ble inspirasjonskilden til Koral-kolleksjonen. Designteamet hos Royal Copenhagen har lenge jobbet med å gi den bringebærrøde fargen et mer nedtonet og anvendelig uttrykk. Senior Designer Rikard Leander forklarer: "Ved å kle de klassiske mønstrene i korall legger vi til en farge som oppleves som moderne og tidløs samtidig. Det er en farge som står sterkt i seg selv, samtidig som den passer godt sammen med blått. På den måten utvides mulighetene for å kombinere deler på tvers av serviser, noe vi vet at mange av våre samlere setter pris på."

www.royalcopenhagen.dk

-PF

Relatert innhold

16.07.2024Designbase.no

Ekspert: Få kontroll over IT-systemet ditt før ferien og unngå svindel

12.07.2024Designbase.no

Økning i konkurser i juni

26.06.2024F&H Group AS

Sponseret

PYNT OPP TIL JUL MED SÖDAHL

06.06.2024J.A Sundqvist AB

Sponseret

På tide å grille

28.05.2024Familianna Denmark ApS

Sponseret

Familianna: En blanding av dansk design og spansk inspirasjon

29.04.2024Designbase.no

Kay Bojesen inspirerer på Roskilde

29.04.2024Hamonoya ApS

Sponseret

Porselen er viktig

29.04.2024Dottir Nordic Design

Sponseret

Hos Dottir Nordic design er «å gjøre en innsats» en dyd – også når du skal dekke

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023