Skap koselige oaser i uterommet

Livet beveger seg utenfor når solen skinner. Her lager vi mat, her koser vi oss og her bor vi. Det gjør at vi i stor grad skaper plass i hagen eller på balkongen. Men hagemøbler og tilbehør som skaper hygge; puter, puter og belysning, rammer til det vakre sommerbordet og krukker og krukker som understøtter stilen. Men vi gjør det ansvarlig og sirkulært.

Zone Denmark sin nye Disc-serie. Både bord og stoler kan kombineres slik at de tar minst mulig plass til den lille hagen eller balkongen. Foto: Zone Denmark

Ettersom solen varmer og dagene blir lengre, er det på tide å forvandle uterommet til en ekte perle av komfort og skjønnhet. Dine kunder ønsker også å skape den perfekte atmosfæren med hagemøbler, vakre hageputer, utebelysning, dekorative elementer til terrassen eller balkongen og mye mer. Derfor må butikkene stå klare når de første vårsolstrålene slår inn.

Hagemøblene skal ikke bare være komfortable, men de skal også gjenspeile en personlig stil. Et hagebord og stoler i slitesterkt materiale som tre eller metall kan danne rammen om koselige sammenkomster og deilige utemåltider. Kanskje supplert med en komfortabel solseng for en avslappende ettermiddagslur under solens varme stråler.

FDB Møblers hagemøbelserie Sammen. Foto: FDB Møbler

Men de små designelementene kan også utgjøre en stor forskjell. Hagemøblene kan forvandles til myke oaser med fargerike og behagelige hageputer, og myke puter og puter i kontrastfarger eller mønstre kan sette et preg av personlighet og skape en ekstra dimensjon av hygge.

Når solen går ned og stjernene kommer frem, er det på tide å skape atmosfærisk belysning. Hengende lyslenker, lykter eller solcelledrevne lamper kan gi hagen eller balkongen en magisk glød, og lys i hagen kan skape en intim og romantisk atmosfære.

Sommerens uterom er ikke bare et sted hvor du nyter solen, men også et sted hvor minner lages og moro deles. Ved å omfavne komfortable hagemøbler, myke puter, stemningsfull belysning og dekorative elementer, kan kundene dine skape et utendørs paradis som inviterer til avslapning og sosialt samvær.

"Ansvarlige hager"

«Den grønne næringen har et ansvar i forhold til den rollen hagen spiller i samfunnet. Dette gjelder ressursbesparende hagearbeid, ansvarlig produserte hageprodukter, lavutslippsgrillteknologier, klimavennlig hagestell og kunstig vanning.

"Jo mer ansvarlig vi behandler private, grønne områder, desto mer sosiale og personlig relevante blir våre hager, balkonger og terrasser. Dette er vår huskeliste for de kommende årene", sier Stefan Lohrberg fra spoga + gafa.
Hagen har mange funksjoner: Det er et område for fritidsaktiviteter, et møtested for familie og venner, samt et rekreasjonsområde og et tilfluktssted.

Rosendahl Design Groups Soft Spot Solar-lampe for de koselige kveldene. Foto: Rosendahl Design Group

Uterom skal utformes for å passe alle generasjoner og for alle disse aktivitetene, og utelivet skal være mest mulig behagelig for store og små. Utemøbler, parasoller eller hageredskaper, som er funksjonelt optimalisert og som er enkle å betjene, erobrer dermed uterommet, og ansvarlig design gjør livet i hagen enklere.

Ergonomisk formede sittemøbler, solsenger, plantebord for barn eller modulsofaer som kan settes sammen for å passe behov og budsjett er bare noen eksempler på ekstra komfort utendørs.

Samtidig er friluftslivet preget av en ny naturlighet. Hagemøbler med avrundede, organiske former og laget av naturlige, gjenvoksende råvarer som rotting, bambus eller ekte tre gir terrasser og balkonger en autentisk karakter. Metall eller plast forsterkes ofte av naturlige materialer med et varmt utseende.

Rått grillbestikk og tallerkener fra Holm. Foto: Holm

Gress og planter, bier og sommerfugler er populære motiver for hagetilbehør, for eksempel på puter, tepper eller lamper. Vertikale plantesystemer forvandler selv de minste balkongene til grønne utendørs oaser, mens frodige hengende planter liver opp indre rom.

For å bekjempe klimaendringene og konsekvensene av dem, tenkes også håndteringen av vann i hagen på nytt. Med tanke på ekstreme værfenomener som pågående tørke, dyrkes det i økende grad planter som er enkle å dyrke og mer varmebestandige. Når det ikke kommer regelmessig nedbør, viser digitalt styrte vanningsanlegg som sparer vann og biologisk vannbehandling, i tillegg til vannbesparende systemer, seg å være fremtidsrettede løsninger.

Zone Denmark lanserer FIREFLY – en serie lykter med både LED-lys og stearinlys. Foto: Zone Denmark

Krukker og krukker hører til når du vil skape hygge uten dører. Fra Bergs Potter. Foto: Bergs Potter

Blomus Kiva-serien i lakkert metall. Foto: Blomus

Utebelysning fra det gamle apoteket. Foto: Det gamle apotek

En funksjonell mater for små hagefugler fra Eva Solo. Foto: Eva Solo

Krukker og lykter fra Moodfolk. Foto: Moodfolk

En vindklokke er selve symbolet på sommermoro i hagen og på balkongen. Fra Ib Laursen. Foto: Ib Laursen

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Dekorer sommer uterommet

Velkommen til sommeroasen av kos og stil! Ettersom solen varmer og dagene blir lengre, er det på tide å forvandle uteområdet ditt til en ekte perle av komfort og skjønnhet. La oss utforske hvordan dine kunder kan skape den perfekte atmosfæren med hagemøbler, vakre hageputer, utebelysning og dekorative elementer til terrassen eller balkongen.

Relatert innhold

22.04.2024Designbase.no

Keramisk popkultur

18.04.2024Designbase.no

Rosendahl Design Group oppnår B Corp-sertifisering

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponseret

Naturlig omsorg for hagemøbler

18.03.2024FDB Møbler

Sponseret

Nytt fra FDB Møbler: Sammen-serien utvides med et flott, rundt hagebord

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponseret

Opplev gleden ved å dyrke grønnsaker i hagen

18.03.2024Designbase.no

Skap koselige oaser i uterommet

18.03.2024Designbase.no

Utendørs er "in"

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponseret

Gjør lange sommerkvelder litt varmere og mye koseligere

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023