Opptakt til Oslo Design Fair

Messen går av stabelen som planlagt den 26.-28. august 2020 på Lillestrøm. –Årets arrangement blir kanskje tidenes viktigste fordi denne møteplassen nå kan redde arbeidsplasser i hele landet, uttaler Liv Kindem, kommersiell direktør i Norges Varemesse.

Bilde: Oslo Design Fair.

–Vi ser frem til Oslo Design Fair i august og vet at de fleste utstillere planlegger å komme som vanlig. Vi samarbeider med myndighetene for å gjennomføre et trygt arrangement for alle utstillere og gjester. Vi ønsker å være med på begge dugnadene; den som handler om helse og den som handler om å redde arbeidsplasser, forklarer Liv Kindem.

Norges Varemesse som eier Oslo Design Fair, har vært en partner for samfunnsutvikling og handel i hundre år.  Ingenting er viktigere enn liv og helse.

–Vi ønsker å være helt tydelige på at det kun er aktuelt å gjennomføre Oslo Design Fair så lenge vi har myndighetene med på laget. Signalene vi har mottatt så langt er positive.

Hva med utstillinger, foredrag og program?
–«Impossible Possible» temaet fra januar, fortsetter vi med. Med dagens smittevernregler kan vi dessverre ikke arrangere faglig program. Derfor er det avlyst. Det vil heller ikke bli satt opp en tendensutstilling i august.

Hva kan du fortelle om utstillerne?
–Pr i dag har vi et stort antall utstillere og de kan helt frem til 19. juni melde seg av uten noen form for økonomisk forpliktelse. Derfor er det ikke noen grunn til å gå ut med endelig antall før etter 19. juni. 

Hvilke forventninger har dere til besøkende?
–Det er veldig vanskelig å anta hvor mange som kommer. Vi har nylig gjort en undersøkelse blant besøkende fra de siste messene, hvor 80% av innkjøperne sier at de planlegger å besøke messen i august.

Hvordan er stemningen i bransjen?
–Denne bransjen, som andre bransjer lever i en vanskelig tid med stor usikkerhet. Mange opplever stor svikt i salget. De er derimot positive til at vi arrangerer Oslo Design Fair i august slik at de kan komme i gang med salget igjen.

Hva tenker du om viktigheten av å bevare en slik messe?
–Vi føler det er viktig at vi bidrar til å få hjulene i gang igjen, og tilrettelegge for handel mellom utstillere og innkjøpere. Oslo Design Fair er design- og interiørbransjens viktigste møteplass og har i 36 år bidratt til økt handel mellom produsenter, innkjøpere og butikker. Årets arrangement blir kanskje tidenes viktigste fordi denne møteplassen nå kan redde arbeidsplasser i hele landet.

Noe annet du har på hjertet?
–Vi har 40 000 kvadratmeter til rådighet, så vi mener at vi skal kunne gjennomføre en handelsmesse som Oslo Design Fair med dagens smittevernsregler. Videre åpnes samfunnet mer og mer, slik at mye kan endre seg innen slutten av august. Fredag den 15. mai gikk regjeringen ut med den gledelige informasjonen om at fra 1. juni vil det være tillatt med arbeidsreiser mellom de skandinaviske landene. Det betyr at danske og svenske utstillere kan komme på arrangementet i august.

Hva med økonomisk risiko for utstillerne?
–Det er helt risikofritt for utstillerne å melde seg på årets Oslo Design Fair. Om situasjonen skulle endre seg, ved at vi selv eller myndighetene likevel ikke mener det blir riktig å gjennomføre arrangementet, vil Norges Varemesse tilbakebetale standardavgiften. Frem til 19. juni medfører en påmelding uansett ingen økonomiske forpliktelser, avslutter Liv Kindem.

Relatert innhold

16.07.2024Designbase.no

Ekspert: Få kontroll over IT-systemet ditt før ferien og unngå svindel

12.07.2024Designbase.no

Økning i konkurser i juni

11.06.2024Designbase.no

Kolon og ByLogstrup i nytt samarbeid

29.05.2024Designbase.no

UMAGE vinner årets Red Dot designpris

24.05.2024Designbase.no

Foranløpere i den sirkulære omstillingen

17.04.2024Designbase.no

Nytt AI-verktøy kan utstyre forbrukere med IKEA-møbler

11.04.2024Designbase.no

Nytt produkt skal kunne erstatte skinn i tekstilproduksjon

21.03.2024Designbase.no

Light + Building i samarbeid med amerikanske LightFair

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023