A. Huseby & Co -en av landets eldste møbelforretninger

–I 130 år har målet vært det samme, å tilby våre kunder personlig service og tidløse produkter av høy kvalitet. Vi tilbyr det ypperste innen klassisk og moderne skandinavisk design, fra møbler og belysning til tekstiler og tilbehør, forteller daglig leder Nils Houge.

Forretningen i Karenlyst Allé i Oslo.

A. Huseby & Co ble etablert i 1889 av Andreas Huseby og er et av få Oslo-firmaer som har vært eid av samme familie i over hundre år. I 1910 etablerte bedriften seg i Møllergaten 6 i Oslo sentrum, og frem til 1970 drev de egen møbelproduksjon og tapetserverksted. Møblene ble vist flere steder i inn- og utland, blant annet så tidlig som på Verdensutstillingen i Paris i 1900.

Ny forretning på Skøyen
Fra 2019 ble to forretninger, i Oslo og Asker, slått sammen til én stor A. Huseby & Co butikk i Karenslyst Allé 7 på Skøyen. På 1000 m2 presenteres norsk og nordisk design i spennende avdelinger tiltenkt å gi rikelig med innredningsinspirasjon.

–Vi har satset på erfarne og kunnskapsrike interiørkonsulenter som kan hjelpe kundene med å finne de rette møblene og personlige løsninger. De kombinerer gjerne eksisterende møbler hjemme, på hytta eller kontoret med noe nytt fra oss, man trenger ikke velge en totalløsning. Hjembesøk tar vi også opp igjen når det blir mulig, forteller Nils Houge.

Firmaet satser aktivt på nettbutikken med både salg og veiledning når forretningen må holdes stengt grunnet koronatiltak.

–Kundene finner frem til oss også på nett og telefon, det er vi glade for, fremhever Houge.

Komfort er inspirasjonen bak Bollo fra Fogia. Bollo ble opprinnelig formgitt som en typisk skandinavisk stol med et elegant uttrykk. .

Spennende produsenter i sortimentet
A. Huseby & Co har mange faste kunder og mange bestselgere. Etablerte leverandører som Carl Hansen, Fogia og Tonning & Stryn fulgte med fra de forrige butikkene, men nye og kreative produsenter utfyller det rikholdige utvalget.

–Vi satser på nyere norske merker som Eikund, Fjordfiesta, Volver og Nuen, og de mer kjente LK Hjelle og Hadeland Glassverk. Norsk design er kortreist og bærekraftig, men ikke minst up&coming når det gjelder kvalitet og innovasjon, fremhever Houge.
Som eksempel finnes norske Abate som ble grunnlagt i 2017 av to piloter som savnet godt sengetøy til en god pris. Abate bruker langfibret egyptisk Giza-bomull, som veves til en halvblank, myk og luksuriøs sateng.
–Til sesongens utemøbler, fører vi Sundays som lager tidsriktige møbler som uttrykker ekte sørlandsidyll! Møblene er utviklet og konstruert for norske værforhold, og både produksjonen og designprosessen foregår i Norge, forklarer Nils Houge videre.
Av bestselgere nevnes Bollo lenestol fra Fogia – en voluminøs stol med sterk karakter, Tiki tre–seters sofa med myke linjer og høy komfort, også fra Fogia.

Ikjo Daybed fra Nuen er designet av Len og Kristian Notland Harnes i 2020. Den er laget av eik fra Vesfold, trebøying hos Kvass på Dovre, dreiining og fresing hos Br. Øyehaug i Ørsta, linolje fra MøreTyri på Halsa, ull fra Nordhordland villsaulag, spunne hos Hillesvåg Ullvarefabrikk, vevd på Krivi Vev, søm fra Stord Saum og Mittet. Innerputen er fra Mittet i Mauseidvåg. Mer helnorsk kan det neppe bli! .


–Den klassiske Syverstolen som ble designet av Arne Jacobsen i 1955, er ansett som en av verdens mest ikoniske stoler, og den selger vi jevnt og trutt av. Av norske bestselgere går det mye i Tonning & Stryn som arbeider med flammebjørk og eik, - solide råmaterialer med egenskaper det tar tid å lære seg. Hos Tonning & Stryn arbeider bare håndverkere med en dyp interesse for trevirke, som vet hvordan de jobber med materialet. De skaper møbler som varer, avslutter Nils Houge.

Tekst: Gunnhild Bjørnsti Foto: A. Huseby

Relatert innhold

16.07.2024Designbase.no

Ekspert: Få kontroll over IT-systemet ditt før ferien og unngå svindel

12.07.2024Designbase.no

Økning i konkurser i juni

11.06.2024Designbase.no

Kolon og ByLogstrup i nytt samarbeid

29.05.2024Designbase.no

UMAGE vinner årets Red Dot designpris

24.05.2024Designbase.no

Foranløpere i den sirkulære omstillingen

17.04.2024Designbase.no

Nytt AI-verktøy kan utstyre forbrukere med IKEA-møbler

11.04.2024Designbase.no

Nytt produkt skal kunne erstatte skinn i tekstilproduksjon

21.03.2024Designbase.no

Light + Building i samarbeid med amerikanske LightFair

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023