Hjemmedyrket lykke

Gleden vokser i hagen, og til og med på balkongen.

Foto: Fiskars.

Høsten har alltid vært en betydningsfull sesong, over hele verden. Tradisjoner og matkultur opprinner fra lokale avlinger – og når det er på tide å innhøste, nyter du ikke bare frukten av egen innsats, men det beste fra naturens smakfulle skattekammer. Spør du gartnerne, er innhøstingen den lykkeligste tiden av året – og gleden ved innhøsting har heller aldri vært mer utbredt.

Gleden vokser i hagen, og til og med på balkongen. I 2020 utførte Fiskars en omfattende undersøkelse om hagelykke, hvor over 80 prosent av respondentene i Europa og USA svarte at hagelivet øker både følelsen av lykke og velvære. Ikke overraskende topper innhøsting listen over favoritthageaktiviteter, for innhøstingen er kulminasjonen av et helt års arbeid - fra frøet sås, til hagen vokser og befruktes med ren kjærlighet.

Under pandemien har de fleste opplevd at naturen har blitt et fredelig fristed i en usikker tid. Flere har også oppdaget tilfredsstillelsen som ligger i å dyrke sin egen mat og hagearbeid har for mange blitt en måte å stresse ned, eller til og med blitt en øvelse i mindfulness.

Å feire innhøstingen med venner og familie har alltid vært et høydepunkt i landbrukskulturen, men i dag har innhøstingen også blitt en kjærkommen tradisjon for urbane hageentusiaster. Etter hvert som sunne, bærekraftige, økologiske og lokale matvarer får fotfeste i moderne matkultur, har stadig flere fått sansen for dyrk-selv-mentaliteten, enten det er i en kjøkkenhage eller en trekasse på balkongen. Med andre ord: hagegleden og høstgleden er ikke lenger bare for de få, den er for alle.

For å møte den økende etterspørselen fra hageentusiaster, har Fiskars laget en ny serie intuitive og ergonomiske hageredskaper, spesielt designet for å gjøre gleden ved å håndplukke hjemmedyrket frukt, grønnsaker, urter og blomster større enn noen gang.

De beste redskapene og tips til innhøsting

1. Hagearbeid skal være forbundet med glede; også når det er på tide å innhøste. Husk å ta vare på knærne! Den komfortable og vanntette Fiskars Solid Knebeskytter beskytter knærne når arbeidet utføres på harde, eller ujevne overflater. Den er lett å flytte rundt på og å rengjøre, med vannslange og lufttørking etter bruk.

2. Noen ganger er to hender rett og slett ikke nok. Fiskars Plus Hagekurv hjelper til med å frakte de sunne, smakfulle skattene fra jord til bord. Den allsidige 15-liters kurven fungerer både som redskapskurv og kurv for frukt, grønnsaker, urter og blomster. Takket være det innebygde dørslaget i bunnen er den også perfekt når avlingene skal vaskes før bruk.

3. Ingenting letter innhøstingsarbeidet mer enn Fiskars X-serie Foldbar Innhøstingskniv. Den hendige kniven har et blad i rustfritt stål med en avrundet spiss, noe som gjør den perfekt til innhøsting av grønnsaker med små stilker. Den kan både skjære som en vanlig kjøkkenkniv, samtidig som den kan skjære gjennom tett vegetasjon, uten å skade de andre plantene. Knivens trykknapplås gjør den trygg og enkel å oppbevare og transportere.

4. Ved innhøsting av avlinger med tykke stilker er Fiskars X-series Innhøstingskniv helt uunnværlig. Kniven har et tagget, fast blad med flat spiss og er perfekt for å skjære gjennom fiberrike stilker. Kniven har en hard plastkasse og en belteløkke som gjør den enkel og sikker å oppbevare og transportere.5. Henger frukten høyt, er det hjelp å få med Fiskars Fruktplukker, som enkelt og skånsomt plukker frukt fra selv høye trær. Tennene til fruktplukkeren trekker frukten forsiktig av grenen og nettposen gjør det enkelt å se hvor mye frukt som er plukket. Fruktplukkeren er tilgjengelig i to modeller: UP80, som passer til Fiskars Teleskopkutter, og QuikFit Fruktplukker, som passer perfekt til Fiskars Quikfit-serien.

Til slutt trenger du én, eller to, sakser av høy kvalitet som ikke bare er hagesakser. Fiskars Urtesnip er det beste tilbehøret når det kommer til å kutte delikate spiselige urter og prydblomster. Den matsikre urtesaksen har et tagget blad som enkelt kan tas av og rengjøres, samt et kraftig håndtak som sørger for godt grep. For kraftigere beskjæringsaktiviteter er Solid Beskjæringssaksen den opplagte trygge hjelperen å ha for hånden. For steder hvor det er vanskelig å komme til, er den klassiske oransje saksen god å ha.

7. Etter å ha vasket og skrellet avlingen og lagt kjøkkenavfallet i komposthaugen, er det på tide å invitere venner, familie eller naboer til innhøstingsfesten, eller nyte fruktene av arbeidet i eget selskap over en deilig middag. Det er rikelig med inspirasjon i både de lokale tradisjonene og verdenskjøkkenet, så hvorfor ikke feire innhøstingen med en bærekraftig kulinarisk reise til nye smaksdestinasjoner?

Relatert innhold

19.06.2024Designbase.no

Ny distribusjonsstrategi hos Microplane

18.06.2024Designbase.no

Øyer av velvære

12.04.2024Designbase.no

Spoga+gafa 2024: Rekordmange utstillere på årets messe

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponseret

Klar for en ren og velholdt utesesong

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponseret

Naturlig omsorg for hagemøbler

18.03.2024FDB Møbler

Sponseret

Nytt fra FDB Møbler: Sammen-serien utvides med et flott, rundt hagebord

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponseret

Opplev gleden ved å dyrke grønnsaker i hagen

18.03.2024Designbase.no

Skap koselige oaser i uterommet

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023