Fra byggeavfall til designermøbler

De siste årene har selskapet Woodstyle upcycled avfallsmaterialer fra bygg til nytt interiør. Nå tilbyr Woodstyle andre selskaper muligheten til å resirkulere byggeavfallet sitt.

Resirkulert trehimling i ny funksjon i kantina ved Høgskolen VIA. Foto: Woodstyle

«Vi har begynt å oppleve en etterspørsel etter resirkulerte møbler fra bedrifter. Både sirkulær økonomi og bedrifters egen historiefortelling er i fokus i dag. Dette møtes ved å gjenvinne trevirke fra for eksempel en bedrifts særegne himling til interiør i møterommet, restauranten eller gårdsplassen», sier Woodstyles direktør Casper Jacobsen i en pressemelding.

Bedre kvalitet enn nye lavkostmøbler

Forsker i bærekraftig innovasjon og transformasjon ved Aalborg Universitet Michael Søgaard Jørgensen forklarer at mange bedrifter har begynt å resirkulere materialer i stedet for å kaste dem. Han mener at enda flere bedrifter bør satse på upcycling. Materialer som har mistet sin funksjonelle verdi kan fortsatt inneholde en stor klimaverdi.
«Her er det fortsatt rom for forbedringer, da det fortsatt er mange bedrifter som fyller containere med byggeavfall ved større ombygginger, som neppe blir sortert og gjenbrukt eller resirkulert. Et selskap som Woodstyle kan synliggjøre for selskapene at de fokuserer på å resirkulere kvalitetsmaterialer til produkter som varer bedre enn nye lavkostmøbler. En guide til vedlikehold av møblene vil også være en kraft for å sikre møblenes lang levetid», forklarer Michael Søgaard Jørgensen.

Nytt interiør av gammelt loft

Ved Høgskolen i VIA har Woodstyle ryddet og resirkulert det gamle tretaket, som har fått nytt liv som plankebord, runde bord, panel og veggkledning i byggets kantine.
«En langvarig bedrift eller utdanningsinstitusjon har ofte skapt en unik fortelling, som går igjen i interiørdesignen, og den fortellingen kan vi bevare ved å gjenbruke de særegne materialene. Ved å resirkulere materialer har vi klart å bevare interiørets unike karakter, samtidig som vi helt har avstått fra å kutte ned nye trær, som er blant naturens CO2-støvsugere», sier Casper Jacobsen.

Les mer om Woodstyle her.

IDL

Relatert innhold

22.04.2024Designbase.no

Keramisk popkultur

18.04.2024Designbase.no

Rosendahl Design Group oppnår B Corp-sertifisering

18.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Formskjønne vårnyheter fra BITZ

15.04.2024Designbase.no

En ode til lekent design

15.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Vakre lykter med karakter fra Villa Collection Danmark

11.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Innred med naturlig sjarm og håndverksmessig dyktighet

10.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Alt til vårlunsjen fra Södahl

10.04.2024Designbase.no

Fokus på bærekraft

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023