Estetikk og funksjon kombineres på utekjøkkenet

Utekjøkken blir mer og mer populært, og der det tidligere kun handlet om funksjonen, spiller i dag estetikken en stor rolle. De modulære utekjøkkenene lar deg tilpasse kjøkkenet perfekt. Samtidig har både teknologi og sirkularitet noe å si i trenden.

Modulære utekjøkken er trenden. her fra Hälsing. Foto: Hälsing

Utematlaging er en klar trend blant dansker, og stadig flere satser på et utekjøkken, hvor du kan skylle, rydde, hakke og skjære og legge ingrediensene direkte på grillen, slik at du slipper å løpe frem og tilbake til hjemmekjøkken. Samtidig er det økt fokus på estetikk. Dette gjør at koselig belysning og vakre detaljer blir stadig mer integrert i de nye utekjøkkenene. Men husk: Funksjonen kommer fortsatt først.

Nettopp fordi populariteten øker, har det også kommet mange nye, spennende utekjøkken på markedet. Vi jobber med innovative kjøkkenløsninger, bruk av bærekraftige materialer, integrasjon av smart teknologi og modulære kjøkkenkonstruksjoner.

«Et utekjøkken skal være en god funksjonell arbeidsplass hvor man kan lage mat ute. Det må ha et godt arbeidsbord, vask med vann og avløp og brenner, for å være et velfungerende utekjøkken», sier Bolius, som lister opp kravene til et utekjøkken slik:

Foto: 123RF.com

På et utekjøkken trenger du vanligvis:

  • Et arbeidsbord for matlaging
  • En vask med kran og avløp
  • Et bluss

I tillegg kan det være veldig fint å ha:

  • Oppbevaringsplass for krydder og andre småting
  • Dekker utekjøkkenet
  • En plugg

Men samtidig er estetikk og komfort veldig viktig, for ute som inne skal stilen være under kontroll.

Modulkjøkkenene er helt klart i fokus fordi de gjør det mulig å tilpasse og kombinere modulene slik at de passer perfekt til formålet, og ikke minst slik at de passer perfekt i området som er avsatt til hagens utekjøkken. Modulene kan bestå av vask, kjøkkenbordselement, hyller og grill med mer som matcher hverandre og uterommet.

Det er også en økende trend mot bruk av bærekraftige materialer. resirkulert tre, resirkulert metall og stein. Men det er også en tendens til å integrere grønne løsninger i utekjøkkenet ditt. Det kan være oppsamlingsanlegg for regnvann eller et lite solcelleanlegg som kan generere energi til utekjøkkenets elektriske apparater.

Ny teknologi gjør at du kan kontrollere temperaturen svært presist via smarttelefonen din.

Så det handler tross alt om kombinasjonen av komfort, estetikk og funksjon når man skal skape et sted hvor maten kan tilberedes under åpen himmel hele sommeren.

Modulære utekjøkken kan tilpasses perfekt. Fra Hälsing. Foto: Hälsing

Utekjøkkenet skal romme: vask, grill, bordplass. Foto: 123RF.com

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Sommerens kulinariske utendørsopplevelser

Grillen er ute, og det er på tide å skape hyggelige kulinariske opplevelser i hagen og på balkongen sammen med familie og venner. Derfor er det også på tide å skape grillmoro i de danske design- og interiørbutikkene, og det gjelder alt fra utekjøkken til den lille elektriske grillen til balkongen. Mens mange dansker sverger til den velkjente kullgrillen, har andre falt for gassgrillen med dens fordeler. Vi inspirerer til hageglede og gir god informasjon som kan gis videre til de mange forbrukerne som gleder seg til å oppfylle sommerdrømmen.

Relatert innhold

22.04.2024Designbase.no

Keramisk popkultur

18.04.2024Designbase.no

Rosendahl Design Group oppnår B Corp-sertifisering

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponseret

Naturlig omsorg for hagemøbler

18.03.2024FDB Møbler

Sponseret

Nytt fra FDB Møbler: Sammen-serien utvides med et flott, rundt hagebord

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponseret

Opplev gleden ved å dyrke grønnsaker i hagen

18.03.2024Designbase.no

Skap koselige oaser i uterommet

18.03.2024Designbase.no

Utendørs er "in"

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponseret

Gjør lange sommerkvelder litt varmere og mye koseligere

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023