Norsk tilstedeværelse på Design Miami/ Basel 2021

Norske kunsthåndverkere på internasjonal designmesse i september

Edith Lundebrekke, 'Ornament/Cube I', 2021. Foto: Anne Line Bakken..

Designmessen Design Miami/ Basel 2021 vil finne sted 21. - 26. september. Oslobaserte Galleri Format deltar med to kunsthåndverkere: Edith Lundebrekke som bor og arbeider i Trondheim og Martin Bodilsen Kaldahl fra København. I tillegg representeres den norske tekstilkunstneren Hanne Friis på messen ved franske Galerie Maria Wettegren.

Vanligvis arrangeres Design Miami/ to ganger årlig, med en messe i Miami og en i Basel. Dette er to av verdens mest anerkjente arrangementer for internasjonal design, hvor man tar pulsen på feltets aktivitet og hvor innflytelsesrike aktører møtes for dialog og utveksling, i tillegg til kjøp og salg. Nivået på messene er høyt og gallerier må gjennom en søknads- og evalueringsprosess for å få delta. Som med de fleste store arrangementer, uteble fjorårets utgave av Design Miami/ Basel grunnet koronasituasjonen. I år returnerer messen med et format som kan oppleves både i Basel og på nett.

-Etter 1, 5 år hvor gallerier har vært nødt til å sette begrensninger for mange publikumsrettede aktiviteter og finne alternative måter å jobbe på, er Galleri Format Oslo veldig glade for å igjen kunne delta på en internasjonal messe som også vil finne sted fysisk. Vi ser frem til å presentere Lundebrekke og Kaldahls sterke kunstnerskap for et internasjonalt publikum.

Irija Øwre, leder for Galleri Format Oslo

Galleri Format Oslo representerer Edith Lundebrekke på Design Miami/ Basel 2021..

-Vi ser at den internasjonale aktiviteten som i stor grad har vært satt på vent i over et år, begynner å ta seg opp igjen rundt om i verden. Da er det viktig at norske kunstnere og gallerier er til stede på anerkjente internasjonale arenaer for å ivareta og styrke sin posisjon. Design Miami/ Basel er en slik plattform, og representasjonen av kunsthåndverk fra Norge på messen viser at kunstproduksjonen her har gjort alt annet enn å stå stille under pandemien og fortsatt holder et høyt nivå.
Hege Henriksen, direktør for Norwegian Crafts

Galleri Format Oslos stand vil bestå av verk laget spesifikt for messen. Lundebrekke vil presentere en tredimensjonal installasjon laget av treverk som monteres på veggene. Disse vil omgi Bodilsen Kaldahls to keramikkskulpturer i storformat. Gjennom utstillingen søker galleriet å fremheve innovativt skandinavisk kunsthåndverk av høy kvalitet for et internasjonalt publikum. Den norske tilstedeværelsen styrkes ytterligere gjennom presentasjonen av Friis’ tekstilverk i messeutstillingen til Galerie Maria Wettegren, et galleri som også representerer de norske kunstnerne Beth Wyller og Gjertrud Hals.

Martin Bodilsen Kaldahl .

Årets utgave av Design Miami/ Basel vil utforske hvilken rolle design og kunsthåndverk kan spille i responsen til det dynamiske forholdet mellom mennesker og natur, hvor den naturlige verden oppleves som stadig med konstruert. Kurator bak massen er Aric Chen, avtroppende kuratorisk direktør ved Design Miami/. Messen har gjennom aktiviteter i over 15 år arbeidet med å fremme og utvikle kjøp og salg av design, men også hvordan feltet forstås og diskuteres i en utvidet kulturell kontekst.

Lokasjon: Hall 1 Süd, Messe Basel Switzerland. Basel, Sveits. Messen vil også kunne oppleves digitalt på designmiami.com.

Tidsrom: 21. - 26. september 2021, lukket åpning/preview day: 20. september.

Relatert innhold

16.07.2024Designbase.no

Ekspert: Få kontroll over IT-systemet ditt før ferien og unngå svindel

12.07.2024Designbase.no

Økning i konkurser i juni

17.06.2024Designbase.no

Temu er underlagt strengere regler

11.06.2024Designbase.no

Direkte til forbruker er den nye "svarte"

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

22.05.2024Designbase.no

Kunnskapsdeling på Nordstil Forum

16.05.2024Designbase.no

Dropp utsagn som "CO2-nøytral"

07.05.2024Treyd AB

Sponseret

What's trending in fintech?

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023