Nå kan polyester resirkuleres

Etter tre år har det tverrfaglige prosjektet ReSuit utviklet metoder for å resirkulere polyester fra klesavfall til nye råvarer.

Foto: Resuit

Polyester, som utgjør mer enn halvparten av alle klesfibre på verdensbasis, kan brytes ned i to forskjellige prosesser: Den første prosessen renser materialet så godt at det kan inngå i opptil 40 % av nye polyesterfibre. Den andre prosessen kan bryte ned materialet til ulike typer drivstoff og et kjemikalie som er byggesteinen i polyestermaterialet. Slik skriver Teknologisk Institutt i en pressemelding.

«ReSuit er det første store tekstilprosjektet der aktører på tvers av bransjer og disipliner har gått sammen for å finne løsninger for den grønne omstillingen av kles- og tekstilindustrien. Oppgaven er kompleks, men vi har kommet lenger enn vi hadde turt å håpe på. Og vi har vist at store, tverrfaglige partnerskap er veien videre i den grønne omstillingen», sier prosjektleder Jeppe Holmehave fra Teknologisk Institutt.

Fra forskning til praksis

Ved siden av prosjektet har det danske merket BESTSELLER jobbet med å utvikle kolleksjoner som skal inngå i et sirkulært design – det vil si at det er tatt hensyn til resirkulering før klærne i det hele tatt er produsert.

"Innovasjon er best i samspill med andre aktører. Derfor er ReSuit et unikt prosjekt som tar en helhetlig tilnærming til problemet ved å se på alle faser av klærnes livssyklus – fra designfasen til bruksfasen og resirkuleringsfasen. Dette fokuset på hele prosessen er avgjørende for å skape en mer bærekraftig fremtid innenfor moteindustrien», sier Camilla Skjøning Jørgensen, Materials & Innovation Manager i BESTSELLER.

-IDL

Relatert innhold

22.04.2024Designbase.no

Keramisk popkultur

18.04.2024Designbase.no

Rosendahl Design Group oppnår B Corp-sertifisering

08.04.2024Global Design Partner

Sponseret

Fra resirkulert plast til slitesterke og multifunksjonelle produkter

05.04.2024Designbase.no

BoConcept får en internasjonal toppprofil

04.04.2024Witt A/S

Sponseret

iRobot introduserer ny prisvennlig 2-i-1 basisrobot: Roomba Combo Essential

26.03.2024Designbase.no

Iittala avduker ny logo og font

25.03.2024Designbase.no

Se opp for den franske antiavfallsloven

22.03.2024Designbase.no

EuroCIS 2024 ble avsluttet

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023