Habitare og Helsinki Design Week går sammen for langsiktig samarbeid

Partnerskapet har som mål å styrke designbransjen og skape vekst gjennom dialog

Foto: Helsinki Design Week/Aleksi Poutanen

Når møbelmessen Habitare og byfestivalen Helsinki Design Week går av stabelen igjen i september, blir det i et omfattende partnerskap som skal styrke designbransjen og skape vekst gjennom dialog mellom designere og bedrifter. Det skriver Habitare og Helsinki Design Week i en felles pressemelding.

«Når to sterke aktører slår seg sammen, skaper det flere muligheter for å styrke designbransjen og fremme aktørenes vekst og internasjonalisering. Utfordrende tider har vist oss at vekst og interesse kan skapes i hele bransjen gjennom omfattende og sterke samarbeid», forklarer Kari Korkman og Tanja Pasila, som er hhv. eier av Helsinki Design Week og forretningsleder i Habitare.

Habitare vil være en av tre store arenaer på Helsinki Design Week, sammen med Hakaniemis historiske bank og det nye lokalet Masio ved Aalto-universitetet. Her kan du oppleve samarbeidets utstillingslokaler under konseptet Art Goes Showroom Habitare x Helsinki Design Week. Det blir felles samtaler under Habitares tema Layers og en felles utstilling basert på Helskinki Design Weeks tema Underneath.

Endring skaper samarbeid

Suksessen til designbransjen handler om mye mer enn suksessen til de enkelte bedriftene. Alle former for design fra produktdesign, arkitektur, tjenestedesign og merkevarebygging er viktig for alle finske selskaper.

"Finsk designs suksess har en stor innflytelse som strekker seg utover møbel- og interiørindustrien og skaper etterspørsel etter alle finske produkter og tjenester", sier Kari Korkman.

Ideen med samarbeidet er å fremme dialog mellom designere og produsenter, og dermed lette deres tilgang til indre markeder og suksess.

«Både design- og eventbransjen gjennomgår for tiden store endringer, også internasjonalt. Ved å slå sammen kan vi tilby flere attraksjonsfaktorer til internasjonale målgrupper. Og samtidig øker vi Finlands internasjonale appell og styrker Helsinkis rolle som designby, samtidig som vi gjør nye suksesshistorier mulig gjennom kreative møter», avslutter Tanja Pasila.

Helsinki Design Week finner sted 6.-15. september 2024 og Habitare finner sted 11.-15. september 2024. De delte utstillingsrommene er åpne 11.-15. september.

Les mer om samarbeidet her.

-IDL

Relatert innhold

19.06.2024Designbase.no

Ny distribusjonsstrategi hos Microplane

18.06.2024Designbase.no

Øyer av velvære

17.06.2024Vinding et co A/S

Sponseret

Hvem er Vinding Et Co?

14.06.2024Vinding et co A/S

Sponseret

Rød desembermoro

14.06.2024Designbase.no

Formland-trenden: Ikigai – det som gir livet mening

14.06.2024Designbase.no

Gatsby og Mummi i fokus på Formex sine kafeer

14.06.2024Designbase.no

Formland: Et univers av opplevelser og en kilde til inspirasjon

13.06.2024Designbase.no

3daysofdesign: ELEMENTS OF NORMANN

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023