Gatsby og Mummi i fokus på Formex sine kafeer

I august åpner sommerens Formex dørene for eventyrlig estetikk og håp om fred.

Formex august 2024, Symbiose. Foto: Stockholmsmässan/Olivia Jeczmyk

Eventyr og håp er stikkord når sommerens største skandinaviske interiørmesse åpner dørene i august. I tillegg til Anna Starréns eventyrlige blomsterutstilling i inngangspartiet på Formex, byr messen også på 2 kafésamarbeid som begge har eventyr som sin røde tråd.

«Vi satser for tiden på å skape en sterk messe for august, som er full av inspirasjon, trender, kunnskapsdelingsverksteder, spennende foredragsholdere og innflytelsesrike utstillinger. Når besøkende går ut av augustvarmen og inn i utstillingshallene er de omgitt av vakre og fantasifulle høst- og vinteromgivelser, som de kan la seg inspirere av når de skaper sine egne møteplasser i butikkene sine, sier prosjektleder for Formex Sonja. Björk Ebert.

Eventyrlig mammakafé

Den svenske interiør- og smykkedesigneren Giovanna Hilke står bak ett av Formex sine to kafésamarbeid. Og det er det nye samarbeidet med Moomin Characters, inspirert av Tove Janssons første bok om Mummikarakterene, som danner grunnlaget for Hilkes kafé på Formex.

«Det føles fantastisk å få muligheten til å vise frem bredden og kreativiteten til merkevaren vår, samt vårt nye samarbeid. Vi ønsker å skape et miljø inspirert av skogene i Mumidalen, men med vår egen vri. Tanken er å komme sammen, nyte en god lunsj og få en følelse av ro, sier Giovanna Hilke.

Eksklusive silkeblomster

Eventyrtemaet går igjen i den andre kafeen på Formex, som er laget i samarbeid med merket Silk-ka Flowers. Temaet er inspirert av estetikken fra 1920-tallet og The Great Gatsby. Det verdenskjente merket har blitt et symbol på sofistikert håndverk.

"I vår botanisk-estetiske verden har kunstige blomster gjennomgått en bemerkelsesverdig transformasjon. De har utviklet seg fra imitasjoner til utsøkte kunstverk, som komplementerer skjønnheten til levende planter gjennom moderne interiørdesign og designtrender, sier Silk-Kas representant Helena Kolhäger.

Årets tre trender på Formex

Som alltid presenterer Formex tre trender, som denne gangen er laget i samarbeid med trendanalytiker Jan Rundgren. De tre trendene er Fiery flørting, Keep calm and carry on og Sense of symbiose, og oppsummeringen av disse trendene er lidenskap, flørting, samtale, natur og ro.

«De tre trendene handler om hvordan vi søker trygghet, fred og komfort – og dermed håp. Et håp om at høsten vil bringe en mer stabil og trygg verden», avslutter Sonja Björk Ebert.

Formex finner sted i Stockholmsmässan 27.-29. august 2024.

Les mer om messen her.

-IDL

Relatert innhold

16.07.2024Designbase.no

Ekspert: Få kontroll over IT-systemet ditt før ferien og unngå svindel

12.07.2024Designbase.no

Økning i konkurser i juni

27.06.2024F&H Group AS

Sponseret

KOM I JULESTEMNING MED HOPTIMIST

25.06.2024Designbase.no

København er en designmetropol

25.06.2024Designbase.no

Kjente og nye merkevarer hos Nordstil

25.06.2024Designbase.no

Marva Griffin Wilshire tildelt æresdoktorgrad

25.06.2024Designbase.no

Vi er en produktutviklingsavdeling og innkjøpspartner

24.06.2024Designbase.no

Kreative prosesser i sentrum av Helsinki Design Week 2024

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023