3daysofdesign på den franske ambassaden

"Søkelys på ny fransk design: utstillingsvindu for kommende designere ved den franske ambassaden"

Foto: 123RF.com

I anledning 3daysofdesign åpner den franske ambassaden i Danmark og Institut français dørene til Thottske Palæ, et av Kongens Nytorvs ikoniske landemerker, og inviterer publikum til å gå inn i ambassadens vakre historiske mottaksrom for å fordype seg i dynamikken og mangfoldet. av den nye franske designscenen.

Utstillingen er designet for å presentere et bredt spekter av verk, fra møbler til keramikk og tekstiler, og gir en oversikt over de siste trendene i den franske designindustrien.

Det sentrale verket i utstillingen er Arnaud Lapierres Rondin, en elegant benk på oppdrag fra det franske kulturdepartementet.

Utstillingen inkluderer også en rekke verk laget av unge designere fra noen av Frankrikes beste designskoler (École Camondo, École nationale supérieure des arts décoratifs Paris, École Duperré...). Delikat keramikk fra Manufacture nationale de Sèvres og Victor Cadènes billedvev Capriccio fra Manufacture Robert Four fullfører utstillingen.

Den franske ambassaden og Institut français presenterer utstillingen i samarbeid med Le Mobilier National, Manufacture nationale de Sèvres, Campus Mode Métiers d'Art & Design og Manufacture Robert Four.

Mobilier National er en fransk offentlig institusjon som er ansvarlig for bevaring og restaurering av møbler og gjenstander som tilhører den franske statens samling, og organisasjonen spiller en viktig rolle i å støtte den nye franske designscenen.

I 2020 la New Carlsberg Foundation inn en historisk bestilling på 16 billedvev for Mobilier National. En første del av disse billedvev skal leveres i 2025 og er beregnet på Koldinghus.

12. juni kl 17.30 på Rosenborg slott arrangeres det også en panelsamtale med deltagelse av Christine Buhl Andersen, leder av Ny Carlsbergfondet, og Hervé Lemoine, president i Mobilier National, hvor ordenen og det fransk-danske samarbeidet i feltet tekstilkunst vil bli diskutert. Museumsdirektør ved Kongernes Samling Thomas Thulstrup og Frankrikes ambassadør i Danmark H.E. Christophe Parisot vil stå for introduksjonen til panelet.

Åpningsdager og tider for utstillingen: 12.-14. juni, kl 11-19.

Relatert innhold

19.06.2024Designbase.no

Ny distribusjonsstrategi hos Microplane

18.06.2024Designbase.no

Øyer av velvære

17.06.2024Vinding et co A/S

Sponseret

Hvem er Vinding Et Co?

14.06.2024Vinding et co A/S

Sponseret

Rød desembermoro

14.06.2024Designbase.no

Formland-trenden: Ikigai – det som gir livet mening

14.06.2024Designbase.no

Gatsby og Mummi i fokus på Formex sine kafeer

14.06.2024Designbase.no

Formland: Et univers av opplevelser og en kilde til inspirasjon

13.06.2024Designbase.no

3daysofdesign: ELEMENTS OF NORMANN

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023