Vita og Wandas nye leilighet, elegant og personlig

Da Vita og Wanda Mashadi spontant kjøpte leilighet i nybygget et steinkast fra der de bodde, var planen å bare male noen vegger. Alt var jo nytt? Slik gikk det derimot ikke, her er nesten alt endret!

Foto Mint Agency Styling og interiørdesign: Sol N. Nielsen i L`appartement Oslo..

Rene, nye flater å flytte rett inn til, blanke ark å farge med liv og personlighet. Vita og Wanda så egentlig bare for seg noen nye veggfarger, og kanskje en kjøkkenøy på det store kjøkkenet. Leiligheten var jo splitter ny, og mer enn fin nok, tenkte jentene. Det var før de begynte å lure på hva de skulle fylle den med!

Vita og Wanda Mashadi (30). Begge er kjent som influensere, og sammen har de podcasten «Tvillingterapi». De bor sammen i en leilighet på 122 kvadratmeter i nybygg på Strømmen utenfor Oslo..

Arealet var mye større enn de hadde hatt før, og i tillegg var de usikre på hvordan de skulle få bukt med den litt sterile følelsen det ofte kan være i nybygg. – Hvordan gjøre den til deres egen?

Hjelp fra interiørdesigneren
Da interiørdesigner Sol Nielsen i L’appartement sendte dem en melding, var det egentlig en kjærkommen ball som begynte og rulle. Sol la frem idéer og farger, og det begynte å gå opp for jentene at de nå hadde muligheten til å realisere drømmehjemmet! I praksis betydde det å endre på nesten alt for å få atmosfæren de ønsket seg.

– Vi forstod ikke hvor mye vi kom til å bytte ut, før vi var midt i prosessen. Da bestemte vi oss samtidig for at dette skulle bli en læringsarena for oss, forteller Wanda. – Vi ønsket at det ikke bare skulle bli slik at her gjør L’appartement jobben, også «bor vi bare her», fortsetter Vita. For de samkjørte tvillingene fullfører gjerne hverandres setninger.

Vita og Wanda ønsket en rolig, harmonisk og varig palett i naturfarger på de store flatene og møblene..

Kriterier for kjøp av leilighet
Selv om leilighetskjøpet var spontant og det var full klaff på visningen, hadde de noen viktige kriterier. Det skulle være heis, balkong, to soverom – og ikke minst, være plass til et stort spisebord. – Vi har middagsgjester 4-5 ganger i uka, og elsker det, forteller Wanda. Allrommet med kjøkken, spisestue og stue, har derfor spiseplassen som det sentrale midtpunktet.

To hotellsuiter!
Begge visste umiddelbart at denne leiligheten ville de ha første gang på visning, og begge var med en gang helt fortrolige med hvem som skulle ha hvilket rom. Eller hotellsuite om du vil, for det er slik rommene nå oppleves.

Med en gang vi kom inn døra, gikk vi til hvert vårt rom og sånn ble det. Leiligheten var som laget til oss, smiler Vita.

En lys base i greige nyanser. – Vegg: LADY Pure Color 1016 Blek Sand, tak: LADY Perfection 1016 Blek Sand. Barstoler og hylle fra Gubi..

Her bor Vita
På hver side av gangen er det to store, atskilte soverom med eget bad. I tillegg har begge rom god plass til skap og kontorløsning. Her kan jentene trekke seg tilbake når det passer, men samtidig ha store fellesarealer i stue og kjøkken.

¬–Det morsomme er at vi fremdeles legger oss samtidig, slik vi alltid gjorde før da vi delte rom, ler Wanda.

Lyst treverk, lange gardiner og myke tepper – og et hyggelig langbord, gir god atmosfære i den nye leiligheten. –Vi har middagsgjester 4-5 ganger i uka, og elsker det, forteller Wanda..

Wanda sin hotellsuite
Soverommet til Wanda er like strøkent som søsteren sitt! Også dette rommet har fått fargen Blek Sand i taket, på vinduet og på gulvlister.

–Vær tålmodig og bruk god tid på fargevalget – og test malingfargen i ulikt lys før du bestemmer deg, anbefaler Wanda.

Fargevalg
– Vi var klare til å ta en rask beslutning på veggfargen, og synes nyansene så ganske like ut ved første øyekast, forteller Wanda. – Heldigvis brukte vi god tid før vi bestemte oss! De forskjellige fargene ble malt opp og studert nøye i både dags -og kveldslys gjennom en hel uke. Til slutt landet de på 1016 Blek Sand. – Nå har vi levd med fargen gjennom flere årstider, og den gir akkurat den lunheten vi ønsker oss!

Allerede i gangen blir vi møtt av den varme, lune følelsen av å komme hjem. Vi har fått det både lyst og lunt, også er det både fint og elegant uten at vi er redde for å ta på ting av den grunn, forteller Wanda fornøyd. – Malte vegger: LADY Pure Color 1233 Mohair. tak: LADY Perfection 1233 Mohair..

Begge ønsket en rolig, harmonisk og varig palett i naturfarger på de store flatene og møblene. Så kunne heller de mindre detaljene få poppe. Siden begge jobber mye hjemmefra, var de redde for å velge en palett de fort kunne gå lei, selv om de også elsker farger.

– Vi har vært heldige med at L’appartement forstod behovet vårt for et fotovennlig hjem. Vi trenger å kunne utnytte lys og overflater for å gjøre jobben vår som influensere, sier Vita. Det var også viktig å få en hjemmekoselig atmosfære i leiligheten.

Allerede i gangen blir vi møtt av den varme, lune følelsen av å komme hjem. Vi har fått det både lyst og lunt, også er det både fint og elegant uten at vi er redde for å ta på ting av den grunn, forteller Wanda fornøyd.

Ny interesse for interiør
Hver dag må jentene klype seg i armen over å bo her. Det har blitt akkurat slik de drømte om. – Det føles faktisk litt godt å endelig kunne være med på «interiør-viben». Vi har aldri helt skjønt når venninner har kjøpt dyrt interiør, men nå investerer vi nesten mer i leiligheten enn vi kjøper klær, forteller Vita.

Hjemmet er både jobb og fritid for oss, det skal være fotovennlig og ha gode lysforhold så vi kan gjøre jobben vår, men samtidig ikke være et showroom. Vi synes balansen har blitt fin. Vegg: LADY Pure Color 1016 Blek Sand, tak: LADY Perfection 1016 Blek Sand..

Nytt – og samtidig personlig
Vita og Wanda er for tiden aktuelle med både lansering av egen smykkekolleksjon og egen parfyme. Leiligheten blir daglig brukt til foto, og det lyse, nøytrale uttrykket passer derfor perfekt for dem.

De få, skeptiske røstene som har ment at det å pusse opp en helt ny leilighet kun ville være et tapsprosjekt, har prellet av. De fleste følgerne deres har vært interesserte i – og overrasket over, hvor personlig og fint det kan bli i et nybygg. Man må bare legge litt ekstra kjærlighet i det!

Hjemmet er både jobb og fritid for oss, det skal være fotovennlig og ha gode lysforhold så vi kan gjøre jobben vår, men samtidig ikke være et showroom. Vi synes balansen har blitt fin.
som den største selvfølge. – Vi har jo alltid gjort det, sier Vita. – Vi er jo et lite maskineri, vi trenger ikke snakke sammen egentlig, det meste går av seg selv.

Soverommet til Vita med vinduer og gulvlister i LADY Supreme Finish Pure Matt 1016 Blek Sand. På veggen er det tapet..

Vi er like ryddige, like nøye og jeg trenger aldri å si ifra at Vita må støvsuge, for det har hun gjort allerede, ler Wanda.

Fargen er så fin! Her blir det ikke maling med det første, ler Wanda. – Det viktigste de har lært om å innrede, er å ha tålmodighet. – Vi har også lært mye om belysning og lamper. Tidligere så vi ikke helt verdien i å legge penger i god design, men nå er vi ekstremt glad for at Sol pushet oss til nettopp det.

Interiørdesigneres plan
– Et hjem skal gjenspeile personligheten til de som bor der, forteller Interiørdesigner Sol N. Nielsen i L’appartement. – Med dette i tankene visste jeg at vi måtte ta noen grep selv om alt var nytt, det er ingen hemmelighet at nybygg ofte kan fremstå upersonlige og sterile.

Mitt ønske var å skape et hjem jentene først og fremst kunne føle seg hjemme i og som ikke minst reflekterer deres stil og personlighet.

Eksklusive lamper, fluffy tepper – og en stor, myk hotellseng. For en drøm av et soverom for Wanda!.

Leiligheten har en perfekt planløsning for deres hverdag og behov, og jeg har forsøkt å skape hver deres private sone som oser komfort og eksklusivitet. Her kan de virkelig trekke seg tilbake når de ønsker det. I tillegg er det gode samlingspunkter rundt en magisk kjøkkenøy og en iøynefallende peis for sosiale stunder.


Foto: Mint Agency. Styling og interiørdesign: Sol N. Nielsen i L`appartement Oslo.

Relatert innhold

16.07.2024Designbase.no

Ekspert: Få kontroll over IT-systemet ditt før ferien og unngå svindel

12.07.2024Designbase.no

Økning i konkurser i juni

27.06.2024F&H Group AS

Sponseret

KOM I JULESTEMNING MED HOPTIMIST

25.06.2024Designbase.no

København er en designmetropol

25.06.2024Designbase.no

Kjente og nye merkevarer hos Nordstil

25.06.2024Designbase.no

Marva Griffin Wilshire tildelt æresdoktorgrad

25.06.2024Designbase.no

Vi er en produktutviklingsavdeling og innkjøpspartner

24.06.2024Designbase.no

Kreative prosesser i sentrum av Helsinki Design Week 2024

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023