Ummmm jordbær

Norsk sommer er lik med søte og saftige jordbær

Uansett om du plukker jordbær i din egen hage eller kjøber dem i en veibod, så er søte, friske jordbær noe vi forbinder med sommer og sol.

Men visste du at jordbær slett ikke er en frukt eller et bær, men botanisk sett betegnes som en nøtt? Faktisk er alle de små kjernene som sitter utenpå fruktkjøttet nøtter.

Det finnes flere forskjellige jordbærarter, men overordnet kan vi inndele dem i tre typer: Markjordbær, hagejordbær og remonterende jordbær. Hagejordbær er de store, flotte jordbærene vi kjenner i dag fra veiboder og dagligvarebutikker. De kom til norden i løpet av 1800-tallet, men før det var det de små markjordbærene, vi koste oss med. Vi kan faktisk spore jordbærene helt tilbake til vikingtiden, hvor vikingene nøt de saftige små delikatesser.

Og det er ikke noe å si på at jordbær har vært så populære i så mange år. Utover at de er sprengfylte med C-vitaminer, så kan jordbær brukes i mange lekre retter, især i det søte kjøkkenet. Selv om jordbær er best når de er friskplukket, så kan de saktens holde sig et par dager i kjøleskapet. Jordbærsesongen starter i juni og slutter allerede i slutten av juli, men du kan strekke jordbærhøsten litt ved å fryse jordbærene. På den måten kan du nyte dem i smoothies og syltetøy i løpet av vinteren.

OXO’s jordbærstilkfjerner X-11308600
Når du skal rense jordbærene dine, starter du med å skylle dem i kaldt vann mens stilken stadig er på, for å unngå at vannet trenger inn i jordbærene og nedsetter smaken. Når jordbærene er skylt, fjerner du stilken veldig enkelt med OXOs jordbærstilkfjerne. Fordelen ved stilkfjerneren fra OXO er at den kun fjerner selve stilken, og etterlater så mye av bærene som mulig.

Mer fra...

10.07.2023Brix Design A/S

Sponseret

Mandolinjern fra OXO

26.06.2023Brix Design A/S

Sponseret

Icons are forever.

22.05.2023Brix Design A/S

Sponseret

25-års jubileum

15.05.2023Brix Design A/S

Sponseret

Ummmm jordbær

01.05.2023Brix Design A/S

Sponseret

Fløteis, sorbet, parfait, semifreddo

17.04.2023Brix Design A/S

Sponseret

Grillsesongen starter snart

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023