Overskuddstre får nytt liv i danske designmøbler

Bygma og WeCycle Furniture har inngått et samarbeid om levering av overskuddstre som ellers ville bli kassert. Dermed kan den danske møbelvirksomheten sikre at produksjonen skjer med overskuddstre av høy kvalitet, hvor sertifiseringene er på plass fra start til slutt.

Hos Bygma er man glad for å kunne redusere ressursavfallet med dette samarbeidet.. Foto: 123rf.com.

Den danskeid leverandør av byggematerialer har økt fokuset på å redusere ressursavfall og bygge ansvarlig.

En av de materialene hvor avfallet kan være betydelig, er tre. Dette ønsker Bygma nå å endre gjennom et nytt samarbeid med den danske møbelvirksomheten WeCycle Furniture, hvor overskuddstre blir oppsyklet til designmøbler.

"Vi er glade for samarbeidet med WeCycle Furniture. Det bidrar til å skape verdi for oss i Bygma og for samfunnet, ved å redusere vårt ressursavfall sammen," sier salgssjef hos Bygma Amager, Daniel Green Larsen.

Sertifiseringer på plass

For grunnleggeren og eieren av WeCycle Furniture, Didde Christiansen, er det viktig at treet er sertifisert, og hos Bygma er all trevirke enten FSC- eller PEFC-sertifisert.

"WeCycle Furnitures misjon er å være et mer miljøvennlig alternativ til tradisjonelle møbler. Fra begynnelsen har vi hatt fokus på alle ledd i forsyningskjeden, noe som har ført til at alt treet vi bruker er overskuddstre," sier Didde Christiansen og fortsetter:

"Vårt tre kommer blant annet fra Bygma, der det ellers ville bli kastet. Men vi tar det og bruker det til møbler med klassisk nordisk og stilrent design som passer inn i de fleste hjem. Samarbeidet med Bygma gjør at jeg kan få levert overskuddstre av høy kvalitet, med sertifiseringene på plass fra start til slutt. For en liten bedrift som min, har det stor verdi å vite at dokumentasjonen er i orden."

Fokus på ansvarlig bygging

På samme måte som Bygma har fokus på å utfordre seg selv når det gjelder ressursavfall, gjelder det samme når det kommer til ansvarlig bygging.

"Hos Bygma har vi stort fokus på ansvarlig bygging og på å redusere ressursavfall. Vi er stolte av samarbeidet med WeCycle Furniture, der vårt overskuddstre, som vanligvis kasseres, blir omskapt til designmøbler av høy kvalitet," sier salgssjef hos Bygma Amager, Daniel Green Larsen, som avslutter:

"Vi er bevisste på hva vi er gode på hos Bygma. Derfor er samarbeidet med Didde og WeCycle Furniture en fantastisk mulighet til å øke våre innsats innenfor reduksjon av ressursavfall."

-HCL
 

Relatert innhold

22.05.2024Designbase.no

Kunnskapsdeling på Nordstil Forum

21.05.2024Designbase.no

Eventyrlig inngang på årets Formex

07.05.2024Treyd AB

Sponseret

What's trending in fintech?

30.04.2024Designbase.no

Messe Frankfurt tilbyr gratis online arrangementer for alle

23.04.2024Designbase.no

Kunstig intelligens i detaljhandelen

18.04.2024Designbase.no

Rosendahl Design Group oppnår B Corp-sertifisering

16.04.2024Witt A/S

Sponseret

Witt A/S overtar distribusjonen av Aiper kabelfrie bassengroboter i Norden

08.04.2024Global Design Partner

Sponseret

Fra resirkulert plast til slitesterke og multifunksjonelle produkter

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023