Light + Building viste fremtiden i Frankfurt

Byggdesign er i rask utvikling. I dag handler det i stor grad om effektiv energiutnyttelse og bærekraft, noe som var tydelig på årets Light + Building messe

Foto: Pietro Sutera/Messe Frankfurt

Byggdesign er i rask utvikling. I dag handler det i stor grad om effektiv energiutnyttelse og bærekraft, noe som var tydelig på årets Light + Building-messe, som ble arrangert i Frankfurt am Main fra 3.-8. mars 2024.

Totalt 2.169 utstillere fra 146 land var samlet for å presentere bransjens ferskeste ideer til de over 151.000 besøkende.

Fremtidens bygg er bærekraftig – og smart

Elektrifisering og digitalisering av bygg med sikte på å redusere utslipp var avgjørende tema på årets messe. Her kunne besøkende oppleve banebrytende løsninger fra dynamiske strømstyringssystemer til energilagringsløsninger, som reflekterer et stadig økende fokus på desentraliserte energisystemer og e-mobilitetsinfrastruktur.

«Entusiasmen vi så på utstillernes stander og på messen generelt gjenspeiler bransjens forpliktelse til å være i forkant av bærekraft og effektivitet i bygninger. Når vi navigerer mot nye energikilder, økt effektivitet og fremmer bærekraft, spiller Light + Building en sentral rolle i å forme fremtiden til vårt bygde miljø," sier den fornøyde presidenten og administrerende direktøren i Messe Frankfurt Wolfgang Marzin i en pressemelding.

Belysning som et fokuspunkt

Lys var messens stjerne med 65 % av utstillerne dedikert til sektoren. Det ble presentert belysningsløsninger av ypperste kaliber, som skal fremheve både inne- og uterom.

LED-installasjoner var dominerende i forhold til deres energieffektivitet, men absolutt også for deres evne til nesten usynlig integrasjon i arkitektoniske elementer – og dermed et eksempel på at funksjonalitet og designestetikk kan følges.

Produsentene hadde prioritert bærekraft både i materialene som ble brukt og i produksjonen, og mange belysningsløsninger ble designet med tanke på materialgjenvinning etter endt livssyklus.

Interaktiv veldedighet

De to første dagene av messen var Power Creator Days et samlingspunkt for utstillere og besøkende. Her møttes bransjens ledende profiler til foredrag, podcaster og casestudier som hadde bærekraft og innovasjon som overordnet tema. I tillegg fikk de besøkende muligheten til å sykle for veldedige formål: seks treningssykler sto på rekke og rad og de syklet i totalt 1510 minutter. Sponsorene til Power Creator Days konverterer minuttene til et beløp som doneres til den tyske Leberecht Foundation. Messe Frankfurt dobler beløpet og det endelige donasjonsbeløpet annonseres på Light + Buildings sosiale medier.

Neste utgave av Light + Building finner sted 8.-13. mars 2026.

Les mer om messen her.

-IDL

Foto: Jochen Günther/Messe Frankfurt

Foto: Petra Welzel/Messe Frankfurt

Relatert innhold

22.04.2024Designbase.no

Keramisk popkultur

18.04.2024Designbase.no

Rosendahl Design Group oppnår B Corp-sertifisering

18.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Formskjønne vårnyheter fra BITZ

15.04.2024Designbase.no

En ode til lekent design

15.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Vakre lykter med karakter fra Villa Collection Danmark

11.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Innred med naturlig sjarm og håndverksmessig dyktighet

10.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Alt til vårlunsjen fra Södahl

10.04.2024Designbase.no

Fokus på bærekraft

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023