Årets tema på Oslo Design Fair: Elements

Oslo Design Fair jobber i år sammen med markedsplassen Ombygg, som selger brukte elementer fra byggebransjen til gjenvinning.

Foto: Einar Aslaksen/Oslo Design Fair

Hvordan kan du skape funksjonelle, innbydende og inspirerende rom når du kombinerer resirkulerte materialer fra bygg med ferdige, salgsklare produkter? Oslo Design Fair undersøker dette på deres trendutstilling under temaet Elementer når messen åpner dørene i august.

Oslo Design Fair jobber i år sammen med markedsplassen Ombygg, som selger brukte elementer fra byggebransjen til gjenvinning.

Fire prinsipper

Tanken bak årets tema er at man gjennom kombinasjonen av de utradisjonelle materialene fra bygg og ferdige produkter som møbler og interiør kan skape en sammenhengende estetikk for messens gjester. Arrangørene har satt arkitekter og designere til et møte med følgende fire prinsipper: Arkitektoniske trekk, overraskende effekter, romlig fokus og gjenbruk.

For å skape en helhetlig opplevelse må hvert element være en del av en større fortelling som går fra idé til endelig utførelse. I prinsippet om arkitektoniske teknikker utforskes hvert trinn på veien fra tema til helhet. Og her må de arkitektoniske linjene og interiørvalget smelte sammen for å skape et rom som er både funksjonelt og innbydende.

Det er de subtile og uventede detaljene som ligger til grunn for prinsippet om overraskende effekter. Tanken her er at det er de enkle, men gjennomtenkte detaljene som fanger blikket og gir rommet karakter, samtidig som det skaper et minneverdig inntrykk.

Dimensjonene kombineres gjennom plassering av møbler, lysinnfall og materialvalg, for å skape akkurat den rette atmosfæren og skape et romlig fokus. Atmosfæren skal gi de besøkende en opplevelse som nesten kan kjennes på kroppen og oppmuntre til en dypere utforskning av rommet.

Bærekraft handler ikke bare om hvilke materialer som brukes, men også hvordan vi bruker det vi allerede har. Ved å vektlegge prinsippet om resirkulering kan du skape noe nytt med det som allerede er der. Det er ofte overraskende å se tilsynelatende ubrukelige materialer brukt i nye konstellasjoner, og det bidrar også til å redusere klimaavtrykket. Videre får rommet en dimensjon av historie og karakter når det innredes med resirkulerte materialer.

Oslo Design messe finner sted 28.-30. august i Nova Spektrum, Lillestrøm.

Les mer om messen her.

-IDL

Relatert innhold

16.07.2024Designbase.no

Ekspert: Få kontroll over IT-systemet ditt før ferien og unngå svindel

12.07.2024Designbase.no

Økning i konkurser i juni

27.06.2024F&H Group AS

Sponseret

KOM I JULESTEMNING MED HOPTIMIST

25.06.2024Designbase.no

København er en designmetropol

25.06.2024Designbase.no

Kjente og nye merkevarer hos Nordstil

25.06.2024Designbase.no

Marva Griffin Wilshire tildelt æresdoktorgrad

25.06.2024Designbase.no

Vi er en produktutviklingsavdeling og innkjøpspartner

24.06.2024Designbase.no

Kreative prosesser i sentrum av Helsinki Design Week 2024

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023